Anasayfa > Özel Haber  >  Şehit babası; "Bugün olsa yine giderim"

Şehit babası; "Bugün olsa yine giderim"


Bugün günlerden 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü.


Bugün günlerden 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü. Bugün her birini dua ve minnetle anacağımız her birini yüreğimizde hissedeceğimiz gün. Sadece bugün değil her gün şehit ve gazilerimizi duayla, minnetle ve kalpten hissedeceğiz.
VATAN SAĞ OLSUN
Bugün  19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü. Bu günde şehitlerimizi bir kez daha minnet ve özlemle anarken gazilerimize de sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünde gazetemiz olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcısı Mahmut Kaya’yı konuk ettik. Oğlu Oktay Kaya’yı 2001 senesinde hain saldırıda kaybeden Kaya, “Vatan sağ olsun, bu ülkeyi kimse bölemez” dedi.
ÜLKEMİZİ YIKAMAZLAR
Mahmut Kaya, şimdi bile askere seve seve gideceğini söylerken şunları kaydetti, “Bu yaşımda bu halde bile askere giderim, silah tutamam belki ama askere yemek yaparım, erzak taşırım, Allah ülkemize zeval vermesin, bu ülke çok şeyler atlattı, Allaha şükür kimseler yıkamadı, şehitlerimiz evlatlarımız her zaman kalbimizde, her zaman yüreklerde. Bir karış toprağımızı bile hainlere ve düşmana vermeyiz” dedi.
GÜLERYÜZ BEKLİYORUZ
Mahmut Kaya, zaman zaman gazetelerde ve medyadaki şehit haberlerini eleştirdi. Kaya, “Şehide zaman zaman saygısızlık yapılıyor, isterim ki şehitlerimize ve şehit ailelerine daha fazla saygı gösterilsin. Televizyonlarda diziler, programlar var, şehitler için programlar yok, daha fazla saygı bekliyoruz, şehit aileleri olarak bir güleryüz bekliyoruz, bizim başka bir beklentimiz yok, arayan soran herkes sağ olsun”  dedi.
HDP İÇERİ GİREMEZ
İktidarın terörle mücadele konusunda iyi adımlar attığını ve muhalefetin gereksiz eleştiriler yaptığını kaydeden Kaya, “Hükümeti rahat bıraksınlar, gereksiz eleştiriler ile bu işler olmaz sahiden  önemli adımlar atıldı ama iktidar rahat bırakılmıyor” dedi. Dernek olarak herkese her partiye kapılarının açık olduğunu kaydeden Kaya, “Herkese kapımız açık, her partiye açık sadece HDP’ye kapımızı açmayız “ ifadesini kullandı. Refik Sıla GÜVENÇ

 


Sıradaki Habere Kaydır