GEBZESEM kapılarını açıyor
Gebze ve çevresindeki ilçeler için sporun merkezi olacak olan Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’ (GEBZESEM), yarın gerçekleşecek etkinlikle kapılarını açıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen ve iki kez müteahhit firmanın değiştiği merkez, yarın saat 14.00’da yapılacak olan açılışla spor çevrelerine hizmet vermeye başlayacak. Yarın yapılacak olan açılışa geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak göğsümüzü kabartan Ampute Milli Futbol takımı da katılacak.
TEMELİ 2018 YILI MART AYINDA ATILDI
Gebze Tatlıkuyu Mahallesi’nde eski Askeri lojmanların boşaltıldığı alana 2018 yılı Mart ayında temeli atılarak inşa edilen GEBZESEM, 15 bin 590 metrekare kapalı alana sahip. Merkez, içerisinde birçok branşta eğitim verilebilecek şekilde inşa edilirken, Merkez Gebze’nin yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verecek. Gebze’de E5 karayoluna cephe merkezi bir konumda inşa edilen GEBZESEM’e Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçelerinde yaşayan sporcuların da kolay bir şekilde erişebilmeleri sağlanmış olacak.
BİRÇOK BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK
Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı, 3 bin 752 metrekare kullanım alanına sahip. Bu bölümde fuaye, güreş salonu, judo salonu, karate ve okçuluk salonu yer alacak. Her branş için ayrı soyunma ve duş alanları bulunuyor. Antrenör odaları ve 210 kişilik seminer salonu bu katın bölümlerinden birisi olarak hizmet verecek.
GEBZESEM’DE HER TÜRLÜ İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ
Yapının üst zemin katı ise 3 bin 730 metrekare ölçülerinde bulunuyor. Bu bölümde fuaye, jimnastik salonu, eskrim salonu, masa tenisi salonu, bayanlar fitness salonu, bayanlar plates salonu yapıldı. Her branş için soyunma ve duş alanları ile gündüz bakım ve çocuk oyun alanı ile kafeterya bulunuyor.
Merkezin 2 bin 502 metrekarelik birinci katında da boks salonu, taekwondo salonu, rezerv spor salonu, soyunma ve duş alanları yer alıyor. Bu bölüm idari birimler toplantı odası ve 120 kişilik seyirci tribününü barındırıyor. Bodrum kat mahallerinde ise ısıtma ve soğutma sistemleri yer alıyor. Merkezde ayrıca 105’i kapalı, 29’u açık olmak üzere toplamda 134 araçlık otopark inşa edildi.