Hırdavat Fuarı’na Bakan Varank’lı Açılış



Hırdavat Fuarı’na Bakan Varank’lı Açılış

15 Eylül Perşembe günü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını yaptığı, 72 ülkeden binlerce ziyaretçinin ilgi odağı olan Avrasya’nın en büyük, Türkiye’nin ise tek uluslararası fuarı olma özelliği taşıyan Nalburiye ve hırdavat sektörünün 2022’deki en kapsamlı buluşması Uluslararası İstanbul Hırdavat Fuarı dün kapılarını kapattı. İnovasyon, yenilik ve çeşitlilik konusunda dünya çapında bir dinamizme sahip olan İstanbul Hırdavat Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde yeni 5’inci 6’ncı ve 7’inci salonlarda 25 bin metrekare alanda, 250’in üzerinde katılımcı ile gerçekleşti. Fuar ziyaretçilerine, elektrikli ve mekanik el aletleri ve aksesuarlarından kaynak makinaları ve elektrotlarına, D.I.Y. (kendin yap) ürünleri, zımpara, çivi makinaları ve aşındırıcılara; lazer aletleri ve iş güvenliği ekipmanlarından izolasyon, yalıtım ve tecrit malzemelerine, boyacı ve kilit aksesuarlarına kadar 20 bin kalem çok büyük bir ürün çeşitliliği sundu.

20 BİN KALEM ÜRÜN ÇEŞİDİ SERGİLENDİ

Tüm sanayi kolları ile ortak bağı olan nalburiye ve hırdavat sektörü; üretim, montaj, bakım, onarım süreçlerindeki ürün tedarikini ve çarkın dönmesini sağlayan 20 bin kalem ürün çeşidinin sergilendiği, İlk düzenlendiği günden bu yana sektöre dair önemli bir eksikliği gideren fuar, 6’ncı yılıyla birlikte artık hırdavat ve nalburiye sektörü için gerek katılımcı markalar gerek yerel ve uluslararası ziyaretçi nezdinde geleneksel bir ticari organizasyon hale geldi.

ORTADOĞU VE MENA ÜLKELERİ ALIM HEYETLERİ FUARDA

Dün sona eren Uluslararası İstanbul Hırdavat Fuarı’na özellikle Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Yemen, Mısır, Makedonya, Tunus, Sırbistan, Fas gibi ülkelerin yanında Kuzey Afrika ülkelerinden başta olmak üzere toplam 20 ülkeden üst düzey heyetler ilgi gösterdi. Fuarı süresince yabancı alım heyetleriyle B2B görüşmeler yapan  katılımcı firmaların iş bağlantıları ve siparişleri milyonlarca dolarlık iş hacmini beraberinde getirdi.