Bakan Varank’tan KANCA ziyareti


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas OSB’de (TOSB) bir dizi üretim tesisini ziyareti sırasında Kanca Döğme Çelik ve El Aletleri  şirketini de ziyaret etti.


Bakan Varank’tan KANCA ziyareti

Bakan Varank’ın ziyaret ziyaretinde kendisine  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam eşlik etti.  Kanca Genel Müdürü Yardımcısı Taner Makas’da yürüttükleri çalışmalar ve gelecek planları hakkında Bakan Varank ve beraberindekileri bilgi verdi. Üretim alanlarını gezerek işçilerle sohbet eden Varank, burada bulunan bir matkap mengenesini boyadı. Kurulum çalışması devam eden Kanca’nın uluslararası üne kavuşmuş El Aletleri Müzesi için toplanan objelerin bulunduğu alanı da inceleyen Varank, müzenin Türkiye’nin üretim ve kültür tarihine de katkı sağlayacağını belirtti.
YAKLAŞIK 40 MİLYON DOLAR DOĞRUDAN İHRACATI VAR

OSB’un otomotiv yan sanayisine hizmet veren fabrikaların yer aldığı çok nitelikli bir OSB olduğunu belirterek el aletleriyle üretime başlayan ve Türkiye’nin ilk endüstriyel keserini üreten Kanca Dövme Çelik’in köklü bir aile firması olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, firmanın çok kaliteli el aletleri üretimi yapan ve aynı zamanda otomotiv ana sanayisine yüksek teknolojili sıcak ve soğuk dövme çelik ürünler ürettiğini ifade ederek, “Yaklaşık 40 milyon dolar doğrudan ihracatı var, bunun yanında Türkiye’de üretilen otomobillere sağlanan parçalarla da aslında üretiminin çoğunluğunu yurt dışına gönderen, katma değer sağlayan bir firmamız” değerlendirmesinde bulundu. Varank, otomotiv endüstrisinin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğuna dikkati çekerken,  “Burada Kanca gibi firmalarımız bu değişim, dönüşüm sürecinde imalatlarını hem eskiden beri ürettikleri ürünlerle devam ettirerek hem de yeni dönemin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretimlerini dönüştürüyorlar. “

YARIŞTA OLMA ARZUSUNDAYIZ, RAKİBİMİZ ALMANYA

Kanca Dövme Çelik Genel Müdür Yardımcısı Taner Makas’ da dünyada araçların elektrikliye dönmesiyle birlikte Ar-Ge çalışmalarını elektrikli motorlara yoğunlaştırdıklarını belirterek, “Krankı ikame edecek olan elektrikli motorlardaki, elektrikli motorun kalbi olarak tabir edilen rotor parçasını üretmek için çalışmalarımız devam ediyor. Klasik motorlardaki rekabetçiliğimizi koruduğumuz gibi burada da yarışta olma arzusundayız. Dünyada bunu birkaç firma üretebiliyor. Rakibimiz Almanya” dedi. Makas,  Türkiye’nin otomobiline parça tedariki için Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)  ile de temasta olduklarını da sözlerine ekledi.
Bakan Varank’tan KANCA ziyareti

Bakan Varank’tan KANCA ziyareti

Bakan Varank’tan KANCA ziyareti