Uzman yetiştirecekler
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliği ile Gebze’nin proje okulu Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı.
Gebze’de, Gebze Ticaret Odası’nın öncülüğünde yürütülen iş birliği anlaşması ile Mehmet Tuğrul Tekbulut MTAL öğrencilerinin mesleki ve teknik eğitimlerinin niteliğini artırmak, gayretli öğrencileri ödüllendirmek ve sektör ile okul iş birliğini artırmak amacıyla belirlenen kriterler doğrultusunda TOBB ve TOBB ETÜ tarafından, okulda eğitim gören başarılı öğrencilere burs desteği de sağlanacak. İmzalanan protokol gereği, okulda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ,beceri ve yabancı dil yeterlilikleri arttırılacak. Okuldan mezun olacak öğrencilerin staj yapma imkanları arttırılırken, TOBB üyesi sanayi kuruluşlarında istihdam edilmelerinin önü açılacak.
GTO ÖNCÜLÜĞÜNDE İLK TOPLANTI YAPILDI
MEB, TOBB ve TOBB ETÜ ile Gebze Mehmet Tuğrul Tekbulut MTAL arasında mesleki eğitim iş birliği protokolü, Gebze Ticaret Odası’nın düzenlediği online yürütme kurulu koordinasyon toplantısında ele alındı. Toplantıda, okula yapılacak öğretmen atamaları, yönetici görevlendirilmesi konuları görüşüldü ve karara bağlandı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayati Aydın, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, GTO üyesi, hayırsever iş insanı Mehmet Tuğrul Tekbulut, Gebze Mehmet Tuğrul Tekbulut MTAL Müdürü Halil Erdal katıldılar. Toplantıda, protokol gereği görevlendirmeler de belli olurken, iş birliği ile ilgili planlamalarla ilgili kararlar alındı. Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığını GTO Başkanı Nail Çiler’in yapacağı iş birliği protokolünde, Yürütme Kurulu üyeleri olarak GTO Genel Sekreteri Mustafa Sekin, GTO Üyesi, Hayırsever Mehmet Tuğrul Tekbulut, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Milli Eğitim Şb.Müdürü Hayati Aydın, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Mehmet Tuğrul Tekbulut MTAL Müdürü Halil Erdal belirlendi.
İŞ BİRLİĞİ DOĞRULTUSUNDA 7 ÖĞRETMEN GÖREV ALACAK
MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü doğrultusunda projeye dahil edilen Gebze Mehmet Tuğrul Tekbulut MTAL ile iş birliği kapsamında, mesleki eğitim için 9 öğretmen başvuru yaparken bunlardan 7’si ile anlaşmaya varıldı. Proje dahilinde, 1 müdür yardımcısı, 4 Bilişim Teknolojileri öğretmeni, 1 Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni görev yapacak.
KOCAELİ’NDE 5 OKUL PROJEYE DAHİL EDİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ İş Birliği ile meslek liselerinde başlatılan Mesleki Eğitim İşbirliği anlaşması dahilinde 81 İl’de 100’ün üzerinde meslek lisesi ile iş birliği anlaşması imzalanırken Kocaeli’de 5 okul bu listede yer buldu. Mehmet Tuğrul Tekbulut MTAL’in yanı sıra Dilovası GEBKİM MTAL, Dilovası Yılport Ulaştırma Hizmetleri MTAL, Çayırova GOSB Tadım Jale Yüksel MTAL ve İzmit MTAL iş birliği yapılan okullar oldular. Kamil Uzunmehmet


