Ne tesismiş ama…
Gebze Belediyesi’nin bir önceki dönem Başkanı Adnan Köşker zamanında 2 Ağustos 2017 tarihinde yapımına başlanan ve 2020 yılında inşaatı tamamen biten
ancak o tarihten bu yana açılışı bir türlü gerçekleşmeyen Barış Mahallesi Sosyal Tesisi’nin akıbetini Başkan Zinnur Büyükgöz’e sorduk.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, geçtiğimiz günlerde Eskihisar’da düzenlediği basın toplantısında gazetemiz genel yayın yönetmeni Kamil Uzunmehmet’in sorusu üzerini tesisle ilgili bilgi verdi. Tesisin müteahhit firmadan kaynaklanan hukuki sorunları çıktığını, onu halletmek için çaba harcadıklarını belirten Başkan Büyükgöz, “binada bir su sızdırma sorunu vardı. Bina tamamlandıktan sonra üç kez çatı yalıtımını söktürüp yeniden yaptırdım. Aslında bu bir hizmet anlayışı. Biz bütün hizmetlerimizde A segment kalite istiyoruz. Çünkü bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır.
SOSYAL TESİS DEĞİL TESİS DÜĞÜN SALONU
Sosyal tesisin tamamen kapalı olmadığını, tesisin şimdilik sadece düğün, nişan, kına ve özel günler için hizmet verdiğini söyleyen Başkan Büyükgöz, “Tesiste yeme-içme bölümü henüz tamamlanmadı. Oranın mutfağı ile burayı birleştirmeyi düşünüyoruz, bu di biraz zaman alacak. Ama sonrasında tesiste yemek imkanı sağlanmış olacak. Alt katında son tefrişatlar yapılıyor. O kat çocuklar için kitap kafe ve etüd merkezi olarak hizmet verecek. En üst katın bir kısmını Güzide Kafe ve Restoran şirketimizin idari binası olarak kullanılacak.
GECİKME SEBEBİ İNCE İŞÇİLİK VE PANDEMİ
Tesisin açılışının gecikmesinin sebeplerini sıralayan Başkan Büyükgöz, “Biz bu binanın yüzde 90 bitme seviyelerinde göreve geldik. Bine sadece 4 duvardan ibaretti. Hiçbir dekorasyon ya da estetiği yoktu. Onun içinde biz bu tür bir hizmeti sunamazdık. Yani o bina içeride yeniden bir imalata girmiş oldu. Bu sürece yaşarken pandemi dönemi girdi haliyle işler durdu. Biz 4 duvar halinde bu tesisi açamazdık, açmadık da. Tahmin ediyorum tesisi 1-2 ay içerisinde tamamen bitmiş ve hizmete girmiş olacak.