Petrol-İş’te 2. Akyüz dönemi!
Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikasının (Petrol-İş) 29. Olağan Merkez Genel Kurulu 2-3 Eylül tarihlerinde sendikanın İstanbul Altunizade’de ki genel merkezinde yapıldı.
Mevcut Başkan Süleyman Akyüz ile Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir’in başkan adayı olarak liste çıkardıkları genel kurulda zaman zaman gerginlikler yaşansa da seçimde Başkan Süleyman Akyüz’ün listesi 2 oy farkla seçimden galip çıktı. 250 delegenin oy kullandığı kongrede Süleyman Akyüz 126 oy alırken Eyüp Akdemir 124 oy aldı.

SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN LİSTESİ DELİNDİ
Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz 2 oy farkla yeniden başkanlık görevine seçilirken 5 kişilik yönetim kurulu listesinden 3 ismi kaybetti. Süleyman Akyüz’ün listesinde yer alan Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Kocaeli eski Şube Başkanı Salih Akduman seçimi kazanamadı. Akduman’ın yerine başkan adayı Eyüp Akdemir’in listesinde yer alan Ahmet Baranlı 119’a karşı 127 oy alarak genel sekreterlik görevine seçildi. Baranlı’nın yanı sıra Akdemir’in listesinde yer alan Niyazi Recepkethüda genel örgütlenme eğitim sekreterliğine, Ali Haluk Koşar genel yönetim sekreterliğine seçildiler.
PETROL-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU
Genel Başkan : Süleyman Akyüz
Genel Sekreter: Ahmet Baranlı,
Genel Mali Sekreter: Mehmet Kaya,
Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreteri: Niyazi Recepkethuda,
Genel Yönetim Sekreteri: Ali Haluk Koşar.
AKYÜZ’DEN İLK AÇIKLAMA GAZETEMİZE
Pazar günü yapılan seçimde ikinci dönem Petrol-İş Sendikası Genel Başkanlığı’na seçilen Süleyman Akyüz, gazetemiz genel yayın yönetmeni Kamil Uzunmehmet’e genel kurulu değerlendirdi. Zor bir seçim yaşadıklarını belirten Akyüz, “her kongrede olduğu gibi bizde de ufak tefek tatsızlıklar yaşandı. Buna rağmen zevkli ve çekişmeli bir genel kurul oldu. Sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfına hayırlı uğurlu olsun. Şimdi artık önümüze bakıyoruz. Yapılacak çok işimiz var. Bize oy veren vermeyen her bir delegemize, sendika üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.