Hibrid araç sürüş haftasına Bridgestone desteği


4. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası, Türkiye lastik sektörünün mobilite lideri Brisa’nın öncü markası Bridgestone’un ana sponsorluğunda 9-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Yenikapı’da başlıyor.


Hibrid, plug-in hibrid, elektrikli otomobiller ve şarj istasyonlarının tanıtılacağı iki gün sürecek etkinlikte, sektör profesyonelleri ile tüketiciler bir araya geliyor. Brisa, Bridgestone ve Otopratik markalarıyla yer aldığı standında mobilite deneyimi sunuyor. Electric Hybrid Cars Dergisi ile Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından düzenlenen, otomotiv tutkunlarının merakla beklediği 4. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası, Bridgestone’un ana sponsorluğunda İstanbul, Yenikapı’da yapılacak. Brisa, etkinlik ziyaretçilerine mobilite dönüşümü kapsamında, araç kullanıcılarına sunduğu hizmetleri deneyimleme imkanı sunuyor. Ziyaretçiler elektrikli araçlarla uyumlu Enliten teknolojisi ile özel geliştirilmiş Bridgestone Turanza6’dan, Brisa’nın “Mobilite Merkezi” olarak konumladığı hızlı bakım servisi zinciri Otopratik’in hizmetleri ve E-şarj istasyonlarına kadar tüm mobilite deneyimini stantta yaşayabilecekler.

YIL SONUNDA 70 NOKTAYA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel, “Tüm dünyada otomotiv sektörü ciddi bir mobilite dönüşümü içerisinde. Elektirifikasyon da bu dönüşümün en büyük adımlarından bir tanesi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektrikli araçların kullanımı artıyor. Pazarın gelişimini desteklemek ve araç sürücülerinin bu talebine karşılık verebilmek için, yeni teknolojilerle ürün geliştirme yatırımlarımıza devam ediyoruz. Elektrikli araçlara uyumu olarak, Bridgestone’un Enliten teknolojisi ile geliştirdiğimiz Bridgestone Turanza6 lastiklerimiz, düşük yuvarlanma direnci ve yakıt tasarrufu ile üstün bir sürüş deneyimi sunuyor. Diğer yandan, kendimizi sadece bir lastik üreticisi olarak değil, lastiğin ötesinde hizmetler sunan bir mobilite  şirketi olarak konumlandırıyoruz. Bu kapsamda, araçların tüm servis ihtiyaçlarını tek noktada karşılayan Otopratik hızlı bakım servis mağazalarımızı “Mobilite Merkezlerine” dönüştürdük. Bu sayede, hibrit ve elektrikli araçların hem şarj hem de servis ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. E-şarj iş birliği ile Otopratik mağazalarımızda 39 noktada hızlı araç şarj istasyonu ile hizmet sunuyoruz. Sene sonunda 70 noktaya ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca servis teknisyenlerimizin hibrit ve elektrikli araçlar konusundaki yetkinliklerini geliştirmek için eğitimler veriyoruz ve bu alanda Türkiye’de bu eğitimleri başlatan ilk şirketiz.” diye konuştu.