Gebze pazarları denetlendi!


Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde, geçtiğimiz hafta kurulamayan semt pazarlarında bugün tekrar tezgahlar kuruldu. Pazarlarda uygulanacak olan tedbirler ise Gebze protokolü tarafından denetlendi.


Gebze pazarları denetlendi!

Koronavirüs salgını ile mücadelede alınan tam kapanma kararıyla birlikte Kocaeli’deki pazarlarda tezgahlar kurulamıyordu. Yaş sebze ve meyvelerin üreticinin elinde kalması, taze ürünlerin ömrü gibi konular göz önünde bulundurularak bugün pazarların açılması kararlaştırıldı. Bugün saat 10:00-17:00 saatleri arasında kurulan pazarlarda uygulanacak olan tedbirler, Gebze protokolü tarafından denetlendi.

UYARILAR YAPILDI

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu ve kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen pazar denetimlerinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Vatandaşlara Kovid – 19 tedbirleri hatırlatarak, müşterilerin tezgahtan ürünleri kendileri almamaları konusunda uyarılar yapıldı. Ceyda ÖZER

Gebze pazarları denetlendi!