Seçim Takvimi 1 Ocak olarak açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak’tan itibaren başlayacağını açıkladı.
Yener, deprem bölgesiyle ilgili de “Depremzedeler için rahatça adres taşıma işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz” dedi. “YSK olarak 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinden alacaklarını, kanun uyarınca, 1 Ocak’ta başlayacak seçim takvimiyle listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri çıkarılacak genelgelerle kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Başkan Yener, “Seçim takvimi içerisinde nasıl ki 6 Şubat sürecinden sonra kurulumuz kolaylaştırıcı kararlar almış ise, askı süresi içerisinde yine benzeri kolaylaştırıcı uygulamaları yapacağız. Deprem bölgesindekiler için rahatça adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz.” Dedi.
ESKİ OY VERME KABİNLERİ YENİLENDİ
14-28 Mayıs seçimlerinin ardından öncelikle tüm ilçe ve il seçim kurullarında bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, fotokopi kâğıdı, kalem, mühür, oy kullanma karavanları gibi seçimde gerekli olan malzemeleri, stok durumunu ve ihtiyaç listelerinin bildirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını aktaran Yener, “ Özellikle oy verme kabinlerinde eskime nedeniyle yıprananlar, kullanılamaz hale gelenler var. Onların yenilenmesi, oy torbaları kullanıldığı için yeni seçimde ihtiyaç olanların ne kadar olduğunun tespit edilmesi, temini için ihale yapılması ve hazır hale getirilmesi bir süreç alacağı için biz 1 Ocak’a kadar tüm malzeme eksikliğimizi peyderpey gideriyoruz.
DEPREM BÖLGESİNE GİDECEĞİZ
En erken ekim sonu, en geç aralık gibi deprem bölgesine gidip durum tespiti yapacaklarını söyleyen YBK Başkanı Yener, “Takvim başladıktan sonra kurul üyelerimizin ya da genel müdür, yardımcılarımızın son durum nedir bir tespit yapıp buna göre eksiklik varsa gidereceğiz. Mükerrer seçmen olması mümkün değil. Çünkü biz seçmen listelerini siyasi partilerimizle paylaşıyoruz. Bu konuda da ‘Ölülere oy kullandırıldı’ diye iddialar ortaya atılsa da bunların gerçek olmadığı biliyoruz. Bu konuda somut bir şikâyet de gelmedi.” Dedi.