Hilton Otel’e Hamza Şayir vizesi!


Turkuaz Yapısal Çelik firmasının Diliskelesi Mahallesi’nde yapacağı  ve daha önce Ekim ayı ilk meclis oturumunda oy birliği ile reddedilen otel, Başkan Şayir’in vetosoyula açıldı.


Hilton Otel’e Hamza Şayir vizesi!

Dilovası Belediye Meclisi’nin 3 Ekimde yaptığı ilk oturumunda Diliskelesi’nde  yapılması düşünülen otel inşaatı oy birliğiyle kabul edilmemişti. Turkuaz Yapısal Çelik firmasının yapacağı Hilton otelin önü, Başkan Şayir’in vetosuyla yine açıldı. Yaklaşık 3 aydır bir türlü meclisten geçmeyen, Bölge turizmine cazibe kazandıracak prestijli proje  İMES OSB içinde faaliyet gösteren Turkuaz Yapısal Çelik firması tarafından inşa edilecek. Şirketin, Diliskelesi Mahallesi’nde yapacağı otel bu ay içinde, 03 Ekim’de gerçekleşen Dilovası Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı ilk oturumunda oy birliğiyle ret edilmişti. Dilovası Belediyesi’nin 1/5000’lik  planlarına işlendiği öğrenilen otel planları meclisten geçtiği takdirde 1/1000’liklere işlenerek kısa süre içerisinde temelinin atılarak otelin yapımına başlanacağı öğrenildi.

TOPLUMUN FAYDASINA OLAN BİR PROJE

Konu Ekim meclisine geldiğinde söz alan Başkan Şayir, “Bu konuyu bir daha açık bir şekilde görüşelim. Meclisimiz bir daha tartışsın. Yine meclis ne karar verirse ona saygı duyarız. Ama kendi şahsi fikrim, zaten o gün de söyledim. Bu toplumun faydasına olacak bir konu, proje. Orada bacasız bir sanayi olacak. Yüzden fazla kişinin çalışacak olduğu bir yerden bahsediyoruz. Burada kişiye özel bir yapılan bir plan yok. Biz buranın 20 sene sonrasını düşünmek zorundayız. Yerin sahipleri aynı. Bölgeye hizmet üretecek, faydalı olacak bir yerden bahsediyoruz.” Dedi.

GRUP KARARLARINA SAYGILI OLALIM

Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Turan Tekgül ise grup ve meclis kararlarına herkesin saygılı olması gerektiğini kaydedip, “Bu gündem konusuna dair arkadaşlarımızın bir beklenti içinde olmadığını belirtmek istiyorum. Kararı veren arkadaşlarımızın çoğu Diliskelesi’nde oturuyor. Bizim amacımız kişiye özel karar almak değil, ne kadar da anlatırsanız anlatın. Bu kişiye özel olarak yapılmış bir plan” diye konuştu. Salih Adıgüzel de benzer kaygı ve tespitlerini izah etti.

Hilton Otel’e Hamza Şayir vizesi!