Anasayfa > Düğün-Dernek  >  ARDAHAN’IN KURTULUŞU KUTLANDI

ARDAHAN’IN KURTULUŞU KUTLANDI



Kocaeli Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen “Ardahanlılar Kurtuluş Gecesi”, Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünde büyük bir coşkuya sahne oldu. Kurtuluş gecesine, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

VALİ AKTAŞ’TAN  MESAJ

Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alpay Aydemir ve dernek üyeleri başta olmak üzere Ardahanlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programda açılış konuşmasını yapan Vali Aktaş, Ardahan’ın kurtuluşunun, milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığının en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı.

Aktaş, geçmişte verilen mücadelelerin unutulmaması gerektiğini belirterek, “Bu tür anmalar, hem geçmişimizi unutturmamak hem de gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıyor. Tüm hemşehrilerimizin 105. kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

AYDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

Gecenin ev sahipliğini yapan Kocaeli Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alpay Aydemir, programa katılan Vali İlhami Aktaş ve tüm davetlilere teşekkür etti. Aydemir konuşmasında, bu tip etkinliklerin Ardahan kültürünü yaşatmak ve hemşehriler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek adına önemli olduğunu dile getirdi.

GÖSTERİLER GECEYE RENK KATTI

Gecede Ardahan’ın yöresel kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri sahnelendi. Hemşehri buluşmasına dönüşen etkinlikte Ardahan türküleri eşliğinde katılımcılar yöresel lezzetleri tattı; dayanışma ve birlik mesajları verildi.

TARİHİ MÜCADELESİ UNUTULMADI

Ardahan’ın 105 yıl önce düşman işgalinden kurtuluşunun anlam ve öneminin vurgulandığı gecede, geçmişin kahramanları dualarla anıldı. Katılımcılar, milli mücadeleye emek veren şehitler için saygı duruşunda bulundu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği gecede, bölgenin iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yerel yöneticiler bir araya gelerek önemli bir dayanışma örneği sergiledi. Kurtuluş Gecesi, hem tarihi mirasa sahip çıkılması hem de kentteki Ardahanlıların bir araya gelmesine vesile oldu.

Kocaeli Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği, bu gibi etkinliklerle hemşehrilerin birlik ve beraberliğini güçlendirmeye devam ediyor. 16. kez düzenlenen Ardahanlılar Kurtuluş Gecesi, şehrin önemli kültürel buluşmalarından biri olarak hafızalara kazındı.

Selvi Geçal


Sıradaki Habere Kaydır