SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ MASADA

Gebze Ticaret Odası (GTO) tarafından düzenlenen 38. Meslek Komitesi İstişare Toplantısı, sağlık sektörünün mevcut durumu ve geleceği üzerine önemli değerlendirmelere sahne oldu. Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda sektör temsilcileri ve kamu yöneticileri bir araya gelerek sağlık alanındaki gelişmeleri ele aldı.
KAMU VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BİR ARADA
GTO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Gebze Sosyal Güvenlik Merkezi Sosyal Güvenlik Denetmeni ve Merkez Müdür Yardımcısı Fatih Ak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi Başkanı Öztekin Kaşukçi, Kocaeli Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Merkez Müdür Vekili Mehmet Akkuş ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda mevcut sağlık hizmetlerinin durumu, güçlü koordinasyon ve iş birliği süreçlerinin önemi ele alındı.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ve NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ HEDEFİ

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan yaptığı konuşmada, sürdürülebilir, erişilebilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunumunun temel hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. Pehlevan ayrıca, farklı kurumlar arasında etkin ve güçlü iş birliği süreçlerinin sağlık sektörünün gelişiminde belirleyici rol oynadığını ifade etti.
FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI, GÖRÜŞLER PAYLAŞILDI
Toplantının sonunda katılımcılar, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sektöre dair görüş ve önerilerini paylaştı. Program, sağlık yöneticileri ve sektör temsilcilerinin değerlendirmeleriyle sona erdi.
Gerçekleştirilen toplantı ile Gebze’de sağlık sektörünün mevcut potansiyeli değerlendirilirken, gelecekte atılacak adımlar için yol haritası oluşturulması hedefleniyor. GTO’nun öncülüğünde düzenlenen istişare toplantılarının sektörün güçlenmesine katkıda bulunması bekleniyor.
Ayşe Kahraman
