Ceza Yaşı 15’e İnmeli

BBP Lideri Destici’den Kocaeli Kongresi’nde Çarpıcı Mesajlar:
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmit Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede Destici; suça sürüklenen çocuklar, terörle mücadele, dış politika ve iç siyasete dair net mesajlar verdi. Kongreye, Destici ile sanatçı İsmail Türüt’ün “Çırpınırdı Karadeniz” düeti damga vurdu.
Büyükler Gibi Ceza Almalı
Son dönemde artan ve ölümle sonuçlanan şiddet olaylarına değinen Destici, suç örgütlerinin 15 yaş üstü çocukları istismar ederek suç işlettiğine dikkat çekti. Bu konuda yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, şunları kaydetti:
“Israrla sonu ölümle biten bu tür cinayetlerde yaş sınırı 15-18 değil, 15 olmalı ve 15 yaşının üstündekiler büyükler gi bi ceza almalıdır dedik. Büyükler de bu tür saldırılarda, kadına karşı işlenen cinayetlerde ve terör suçlarında mutlaka tahliyesiz müebbet cezasına çarptırılmalı.”
Terör suçluları için “umut hakkı” tartışmalarına da değinen BBP lideri, “Tahliyesiz müebbet olmazsa, 40 bin kişinin katili Apo için bile af gündeme gelebilir. Bu millet BBP’ye iktidarı versin; bakalım o katili sallandırıyor muyuz, sallandırmıyor muyuz bütün dünya görecek” ifadelerini kullandı.
Haddinizi Bileceksiniz
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Yunanistan üzerinden Türkiye’ye yönelik mesajlarını da sert bir dille eleştiren Destici, Fransa’ya Osmanlı dönemini hatırlattı. Destici, “Bugün Fransa diye bir cumhuriyet varsa bunu önce Osmanlı’ya borçlusunuz. 400 yıl bayrağımız dalgalanan Atina’dan bize parmak sallayamazsınız. Gün gelir o şanlı bayrak Atina’da da tekrar dalgalanır. Haddinizi bileceksiniz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin barıştan yana olduğunu belirten Destici, Yunanistan ile bir savaş niyetlerinin olmadığını da sözlerine ekledi.
Mehter Tepkisi
1915 olaylarına ilişkin Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ılımlı söylemlerine rağmen, Türkiye içindeki bazı kesimlerin “soykırım” iddialarını sürdürmesine tepki gösteren Destici, bu kişileri sert sözlerle eleştirdi.
Öte yandan, Gaziantep’teki 23 Nisan törenlerinde çocuk mehter takımına sırtını dönen CHP İl Başkanı ve beraberindeki gruba da yüklenen Destici, “Hata yapan çocuğa bile sırt dönülmez. ‘Çırpınırdı Karadeniz’den mi, ‘Ceddin Deden’den mi rahatsız oldun? Ne kadar rahatsız olursanız olun bu topraklarda ‘Ya Allah, Bismillah, Allahuekber’ demeye devam edeceğiz” dedi.
Sıkılmadık El Bırakmayacağız
Kongrede söz alan BBP Kocaeli İl Başkanı Metehan Küpçü ise göreve geldikleri günden bu yana sahada olduklarını belirtti. 12 ilçe başkanı ve 41 kişilik yönetim kurulu ile yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Küpçü, “Kentte sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız parolasıyla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Kongreye Damga Vuran Düet
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Karadeniz müziğinin sevilen ismi İsmail Türüt, BBP Lideri Mustafa Destici’yi sahneye davet etti. İkili, salondaki coşkulu kalabalık eşliğinde “Çırpınırdı Karadeniz” türküsünü seslendirdi.
Programda milliyetçi kesimin bölünmüşlüğünden dert yanan Türüt’ün, “Bu memleketin sevdalıları, Türk milliyetçileri niye böyle paramparça? Bize yazık olsun” şeklindeki sitemine, Destici; “Büyük birlik olmak zorundayız, büyük birlik olmaktan başka çaremiz yok” sözleriyle yanıt verdi.
——
Gerçekleştirilen kongre sonucu yeni dönemin il başkanı ve yöneticileri seçildi. Kongrede BBP Kocaeli İl Başkanlığı görevine aday tek isim Metehan Küpçü oldu. Mevcut il başkanı olan Küpçü, göreve yeniden seçildi. Kongrede, BBP Kocaeli İl Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler ;
Metehan Küpçü (İl Başkanı),Remzi Kaya, Ömer Gökhan Aladağ, Cesur Alper Yaşar, Turgut Gedik, Reis Daştan, Mehmet İnan, Muammer Hacıosmanoğlu, Resul Başoğlu, Ecevit Eti, Vedat Yılmaz, Muhsin Talay, Yusuf Demirtaş
Hüseyin Mutlu, Kemal Akınlı, Necmettin Şah Ayyıldız, Sema Tiryakioğlu, Mustafa Sönmez, Ali Yasin Bozkara, Erol Tural, Bayram Kurtaran, Yahya Aslan, Şahin Akpınar,Leyla Özbaş, Ayşe Meral, Ayşegül Yılancı, Pembegül Özkaya, Zühre Atik, Adem Çeremen, Selçuk Özkaradeniz, Baran Aslan, Gökhan Gülözlü, Sadullah Kılıç, Samet Karakoyun, Cüneyt Cici, Halil Yıldırım, Volkan Karakaya, Erdal Akdağ, Erkan Bayrak, Mehmet Gayran, İrfan Şahin
İHA