Anasayfa > Genel  >  Derince İmam Zeynel Abidin Cemevi Açılışa Hazır: Başkan Büyükakın’dan Son Kontrol

Derince İmam Zeynel Abidin Cemevi Açılışa Hazır: Başkan Büyükakın’dan Son Kontrol



18 Haziran 2026 Perşembe

DERİNCE’NİN YENİ CEMEVİNDE SON KONTROLLER BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yapımı tamamlanan Derince İmam Zeynel Abidin Cemevi’nde kapsamlı incelemelerde bulundu. Başkan Büyükakın’a, Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Mesut Yıldırım ve bölge halkı eşlik ederek memnuniyetlerini ve teşekkürlerini dile getirdi.

CEMEVİNİN İNŞAATI TAMAMLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ibadethaneler ve kültür merkezlerine yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, Derince’de ikamet eden Alevi vatandaşların dini ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan İmam Zeynel Abidin Cemevi’nin inşaat süreci başarıyla tamamlandı. Derince Yenikent Mahallesi’nde, toplam 4.045 metrekarelik bir alan üzerine kurulan ve 5 kat olarak inşa edilen cemevi, bölgenin önemli bir sosyal ve kültürel merkezi haline geliyor.

MUHARREM AYINI UNUTMADI

Açılışına günler kalan İmam Zeynel Abidin Cemevi’ndeki son kontrolleri bizzat gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tesisin bölgeye hayırlı olmasını diledi. İnceleme gezisi sırasında Başkan Büyükakın’a eşlik eden Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Mesut Yıldırım ve vatandaşlar, bölgeye kazandırılan modern cemevi için Büyükakın’a teşekkürlerini iletti. Başkan Büyükakın, cemevinin Alevi vatandaşlara hayırlı olması dileğinde bulunarak, Muharrem ayında tutulan oruçların kabul olmasını temenni etti.

TÜM DONATILAR YER ALIYOR

Derince İmam Zeynel Abidin Cemevi, kapsamlı ve modern donatılarıyla dikkat çekiyor. Toplam 4.045 metrekarelik alan üzerinde, 800 metrekarelik bir yapı oturumunda 5 kat olarak inşa edilen cemevi, çok sayıda birimi bünyesinde barındırıyor. Cemevi içerisinde; cenaze alanı, abdesthane, morg, gasilhane, bay ve bayan tuvaletleri, geniş bir yemekhane, modern mutfak, ürün satış alanı, fuaye alanı, çeşitli idari ofisler, kütüphane, sekretarya, yönetici odası, başkan odası ve dede odası gibi bölümler yer alıyor. Ayrıca, büyük bir konferans salonu, kulis, eğitim salonu, reji odası, ana ibadet alanı olan cem salonu, bay ve bayan cem girişleri ile lokma odası gibi sosyal ve kültürel etkinliklere yönelik alanlar da mevcut. Bu geniş donatılar, cemevinin sadece bir ibadethane olmanın ötesinde, bir kültür ve eğitim merkezi olarak da hizmet vermesini sağlayacak.


Sıradaki Habere Kaydır