Arnavutköy 11. Geleneksel Yağlı Güreşleri Dursunköy’de Nefes Kesen Mücadelelere Sahne Oldu

Arnavutköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yağlı Güreşler’in 11’incisi, Dursunköy Er Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden başpehlivanlar ve yüzlerce güreşçinin katıldığı organizasyonda ata sporu yağlı güreş heyecanı yaşandı.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun 2026 resmi faaliyet takviminde de yer alan organizasyon, Dursunköy Mahallesi’nde düzenlendi. Çok sayıda başpehlivan ve pehlivanın er meydanına çıktığı etkinlik, ata sporunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlarken, güreşseverlerden yoğun ilgi gördü.
BAŞPEHLİVAN MUSTAFA TAŞ: “YAĞLI GÜREŞ BÜYÜK BİR İVME KAZANDI”
Başpehlivan Mustafa Taş, yağlı güreşlere olan ilginin her geçen yıl arttığını belirtti. Taş, “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle bir zamanda yağlı güreşi yalnız bırakmadığı ve destek olduğu için teşekkür ediyorum. Yağlı güreş son beş yılda çok büyük bir ivme kazandı. Bunu televizyon yayınlarından ve ilginin artmasından da görüyoruz. İnsanların ilgisinin artması bizleri de onurlandırıyor” dedi.
BAŞPEHLİVAN ERKAN TAŞ: “MİNİK BOYDA BAŞLADIM, BAŞPEHLİVAN OLARAK DÖNDÜM”
Başpehlivan Erkan Taş, Dursunköy’ün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Taş, “Ben buranın ilk düzenlenen güreşlerine minik boyda katılmıştım. Bugün aynı organizasyona başpehlivan olarak katılmak nasip oldu. Bu organizasyonları düzenleyen Arnavutköy Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar ata sporumuzun yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması açısından çok önemli. Küçük çocuklar burada bizleri örnek alıyor, başpehlivan olmanın hayalini kuruyor. Bugün burada çok güzel bir atmosfer var. Kırkpınar havasında güreşler olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ İBB VE ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ ERCAN DÖNER: “HER YIL DAHA GÜÇLÜ BİR ORGANİZASYON YAPIYORUZ”
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Döner, organizasyonun her yıl büyüyerek devam ettiğini vurguladı. Döner, “Arnavutköy Belediyesi olarak Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’nun öncülüğünde bu yıl 11’incisini düzenliyoruz. Ata sporumuzu yaşatmak ve gençlerimize aktarmak istiyoruz. Her geçen yıl organizasyonun üzerine koyarak daha güzel bir atmosfer oluşturuyoruz. Federasyonumuza, güreşseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ARNAVUTKÖY BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖKHAN KURT: “DURSUNKÖY YAĞLI GÜREŞLERİN İLK ADRESLERİNDEN BİRİ”
Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kurt, Dursunköy’ün yağlı güreş geleneğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Kurt, “Bu yıl organizasyonumuzu Dursunköy’de gerçekleştirdik. Çünkü burası Arnavutköy sınırlarında yağlı güreşlerin ilk yapıldığı yerlerden biri olarak biliniyor. 1980’li yıllardan bu yana burada birçok yağlı güreş organizasyonu düzenlendi. Bizim bugün 11’incisini düzenlediğimiz organizasyonun temel amacı, geçmişimizden aldığımız mirası gelecek nesillere en iyi şekilde taşımak ve ata sporumuzu yaşatmaktır” dedi.
Gün boyu süren organizasyonda başpehlivanlık mücadelesi başta olmak üzere farklı boylarda çok sayıda karşılaşma yapılırken, vatandaşlar da tribünleri doldurarak ata sporuna destek verdi.