Kocaeli TEM Otoyolu’nda Seyir Halindeki Tır Alev Alev Yandı: Dumanlar İzmit’i Kapladı

TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde seyir halindeki bir tırda çıkan yangın, kentin çeşitli noktalarından görülen yoğun dumanla birlikte büyük paniğe yol açtı. Alevler içinde kalan tır, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.
Yangın, TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişi İzmit mevkisinde, Ankara istikametinde seyreden bir tırda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir sebeple tırda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek tüm aracı sardı. Gökyüzüne yükselen siyah duman, İzmit’in farklı bölgelerinden net bir şekilde görüldü ve çevrede yaşayan vatandaşlar arasında endişeye neden oldu.
OLAYIN DETAYLARI
Edinilen bilgilere göre, seyir halinde olan tırın motor bölümünde henüz bilinmeyen bir sebeple dumanlar yükselmeye başladı. Kısa sürede alevlere dönüşen yangın, rüzgarın da etkisiyle tırın dorsesine doğru yayıldı. Otoyolda seyreden diğer sürücüler, yangını fark eder etmez durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
EKİPLERİN MÜDAHALESİ VE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI
İhbarın ardından olay yerine hızla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri, otoyolda trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı. İtfaiye ekipleri, alevlerin sardığı tıra köpük ve su sıkarak yoğun bir şekilde müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren titiz çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangın sonucunda tırda büyük çapta maddi hasar meydana geldi ve araç kullanılamaz hale geldi.
VATANDAŞ KAMERALARINA YANSIDI
Yangının çıktığı anlar ve alevlerin tırı sardığı dakikalar, otoyolda seyreden diğer sürücüler ve çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde tırın alev alev yandığı ve yoğun dumanın yükseldiği anlar tüm çıplaklığıyla yer aldı. Olayla ilgili detaylı inceleme ve soruşturma başlatıldı.