Anasayfa > Spor  >  2026 İstanbul Boğaziçi Triatlonu: Oral-B Destekli Kıtalararası Mücadele AÇEV İçin!

2026 İstanbul Boğaziçi Triatlonu: Oral-B Destekli Kıtalararası Mücadele AÇEV İçin!



İstanbul Boğaziçi Triatlonu 6. Kez Kıtalararası Heyecana Sahne Olacak

Türkiye’de triatlon sporunun önemli organizasyonlarından biri olan ve Oral-B’nin ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Boğaziçi Triatlonu, 16 Ağustos Pazar günü sporseverleri bir araya getirecek. Dünyanın kıtalararası ilk ve tek organizasyonu olma özelliğini taşıyan bu yarışa, yerli ve yabancı yaklaşık bin triatletin katılması bekleniyor. İstanbul Boğazı’nın eşsiz atmosferinde 6. kez düzenlenecek etkinlik, büyük bir heyecana sahne olacak.

YARIŞ DETAYLARI VE ZORLU PARKUR

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu organizasyonuyla düzenlenen İstanbul Boğaziçi Triatlonu, üç disiplinli zorlu parkuruyla dikkat çekiyor. Triatletler, 2,2 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan etaplarda kıtalararası bir mücadele verecek.

  • Yüzme Etabı: Kanlıca ile Küçüksu arasında gerçekleştirilecek olan yüzme etabıyla yarış başlayacak.
  • Bisiklet Etabı: Sporcular, yüzme etabının ardından Asya’dan Avrupa’ya uzanan 40 kilometrelik bisiklet parkurunda pedal çevirecek. Bu etap süresince Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, yarış süresince araç trafiğine tek yönlü olarak kapatılacak.
  • Koşu Etabı: Yarış, Küçüksu ile Çubuklu arasında koşulacak 10 kilometrelik etapla tamamlanacak.

Yarışın başlama komutu, gün doğumuyla birlikte P&G Türkiye, Kafkasya & Orta Asya Sağlık, Ağız Bakım Ticari Operasyonları ve Pazarlama Başkanı Özge Erdem ile Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya tarafından verilecek.

ANLAMLI DAYANIŞMA: HER SPORCU BİR GÜLÜMSEME

Bu yılki İstanbul Boğaziçi Triatlonu, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapıyor. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, zorlu parkuru tamamlayıp bitiş çizgisine ulaşan her sporcu, çocukların sağlıklı gülümsemelerine katkıda bulunacak. Bu inisiyatif, sporun birleştirici gücünü sosyal faydaya dönüştürmeyi hedefliyor.

SPONSOR VE FEDERASYON BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMALAR

Organizasyona dair açıklamalarda bulunan yetkililer, etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Özge Erdem: “6 yıldır triatlonu desteklemekten gurur duyuyoruz”

P&G Türkiye, Kafkasya & Orta Asya Sağlık, Ağız Bakım Ticari Operasyonları ve Pazarlama Başkanı Özge Erdem, şunları dile getirdi:

“Procter & Gamble olarak tüketicilerin yaşam kalitesini yükselten yüksek performanslı ürünler sunarken iyi bir kurumsal vatandaş olmayı ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı da sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu anlayışla ülkemizde triatlona tam 6 yıldır büyük bir gururla destek veriyoruz.”

Erdem: “Her yarışmacı bir çocuğa sağlıklı gülümseme hediye edecek”

Erdem, bu yılki organizasyonun sosyal boyutuna da değinerek, AÇEV iş birliğiyle başlatılan projeyi şu sözlerle açıkladı:

“Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğinde çok değerli bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuk, ‘Gücüne Güç Kat’ diyerek başlattığımız İstanbul Boğaziçi Triatlonu ile daha da güçlenecek. Zorlu parkuru tamamlayan her sporcumuzla birlikte geleceğe sağlıklı ve mutlu bir gülümsemeyle bakacak çocuk sayısı da artacak. Böylece Boğaz’da göğüslenen her bitiş çizgisi, AÇEV aracılığıyla bir çocuğumuzun sağlıklı gülümsemesine dönüşecek.”

Bayram Yalçınkaya: “İstanbulluları triatlonun ruhunu yaşamaya davet ediyorum”

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, etkinliğin uluslararası önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dünyanın tarih ve kültür başkenti İstanbul’a yakışır, uluslararası spor otoritelerinin de takdirini kazanmış, etki gücü yüksek bir organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı gururluyuz. Her yıl büyüyen bir ilgi ile yol alıyoruz. İstanbul Boğaziçi Triatlonu ile ülkemizin spor turizminde önemli eşiği geçtiğine inanıyorum. Üç disiplini bir arada sunan, gerçek anlamda bir dayanıklılık sporu olan triatlonun ruhunu yaşamak üzere tüm İstanbulluları, keyifli bir pazar günü için Beykoz’a davet ediyorum.”

PARKURDA AQUATLON HEYECANI DA YAŞANACAK

Bu büyük organizasyon kapsamında, triatlonun yanı sıra Aquatlon yarışı da düzenlenecek. Sadece yüzme ve koşu etaplarından oluşan Aquatlon kategorisini tercih eden katılımcılar, 2,2 kilometre yüzme ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda dayanıklılıklarını sergileme fırsatı bulacak. Bu, daha geniş bir sporcu kitlesine hitap etmeyi amaçlayan bir yenilik olarak öne çıkıyor.


Sıradaki Habere Kaydır