İstanbul Fitness Week Başladı: Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri

İSTANBUL FITNESS WEEK VE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ BAŞLADI
İstanbul Fitness Week kapsamında Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde resmen başladı. Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nun öncülüğünde düzenlenen önemli organizasyon, 30 Ağustos Pazar gününe kadar spor camiasına ev sahipliği yapacak.
AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM
Organizasyonun lansmanına; Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Koray Girgin, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Çekmeköy Kaymakamı Ömer Bilgin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu eski Başkanı Niyazi Kurt katılım gösterdi. Ayrıca çok sayıda federasyon temsilcisi ve sporcu, açılış töreninde hazır bulundu.
FEDERASYON BAŞKANI GİRGİN: HEDEF AVRUPA’DA İLK ÜÇ
Organizasyona dair değerlendirmelerde bulunan Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Koray Girgin, “27-30 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Gösteri Merkezi, Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde yaklaşık 120 firmanın da katılımıyla Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri ve aynı zamanda IFBB Dünya Federasyonumuzun uluslararası bir yarışmasını gerçekleştiriyoruz” dedi. Girgin, tüm fitness camiasını aynı çatı altında toplamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Buradan seçilecek milli takımın kasım ayında İspanya’nın Barcelona kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılacağını ifade eden Girgin, en son yapılan Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde Avrupa şampiyonu olduklarını hatırlatarak, bu dönemde de takım halinde ilk üçe girmeyi planladıklarını dile getirdi.
MİLLETVEKİLİ YILDIRIM’DAN OBEZİTE VURGUSU
AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım ise sporun toplumsal faydalarına değindi. Yıldırım, “Burada seçmeleri geçen kardeşlerimiz milli takıma, onlar da İspanya’da Türkiye’yi temsil etmiş olacaklar. Vücut geliştirme, fitness öteden beri hayatımızda olan bir spor değil. Daha sonraları hayatımıza girmiş ama şu an toplumun her alanına yaygınlaşmış bir spor alanı” şeklinde konuştu. Türkiye’deki obezite oranlarının alarm verici noktalara geldiğini belirten Yıldırım, bu durumla mücadele etmenin ve daha sağlıklı hale gelmenin yollarından birinin bu spor alanları olduğunu vurguladı. Yıldırım, toplumun yüzde 86’sının hareketsiz olduğuna dair verilere dikkat çekerek, “İnsanlarımızı yaşamla, hareketlilikle ve sporla iç içe geçiren bir mekanizmaya dönüştürmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Organizasyon için Koray Girgin’e teşekkür eden Yıldırım, tüm sporculara başarılar diledi.