YENİ PARTİ LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL KOCAELİ PROGRAMINA GEBZE’DEN BAŞLADI

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli programı kapsamında kentin sanayi ve üretim kalbi Gebze başta olmak üzere çeşitli ilçelerde temaslarda bulundu. Ziyaret maratonuna Gebze’den start veren Özel, kentin üretim gücünü oluşturan sanayiciler ve iş insanları ile bir araya geldi. Türkiye ekonomisinin ana omurgalarından biri olan Gebze’de gerçekleştirilen bu zirve, ziyaretin en kritik başlıklarından birini oluşturdu.
İŞ DÜNYASI VE SANAYİCİLERLE KRİTİK ZİRVE
Özgür Özel’in Kocaeli ziyaretinin ekonomi ve sanayi ayağını oluşturan Gebze programı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Sanayi kuruluşları, üretim tesisleri ve iş dünyasının temsilcileriyle yapılan toplantıda, Gebze’deki sanayicilerin beklentileri, bölgesel ekonomik kalkınma, iş dünyasının gündemindeki sorunlar ve ülke ekonomisine dair çözüm önerileri masaya yatırıldı. Gebze’nin Türkiye ihracatı ve üretimi üzerindeki stratejik önemine dikkat çekilen buluşmada, sanayinin gelişimi için atılması gereken adımlar değerlendirildi.
KARAMÜRSEL VE DERİNCE TEMASLARI
Gebze’deki temaslarının ardından programa Karamürsel ile devam eden Özel, burada esnaf ve vatandaşlarla buluşarak Merkez Camii’nde cuma namazını kıldı. Ardından Derince ilçesine geçen YENİ Parti Lideri, Çenesuyu Şişeleme ve Dolum Tesisi’nin yeni yatırımlarının açılış törenine katıldı. Ziyaretinin bu bölümünde kadınlarla da bir araya gelen Özel, sosyal politika vaatlerini kamuoyuyla paylaştı.
İZMİT’TE MEŞRUİYET VURGUSU
Programının son durağında İzmit Sabri Yalım Parkı’nda halka seslenen Özel, tutuklu bulunan Fatma Kaplan Hürriyet’e ilişkin yürütülen hukuki ve siyasi süreçler hakkında açıklamalarda bulundu. Yaşanan süreci “kumpas” olarak nitelendiren Özel, şu ifadeleri kull:
“Bir şehri, bir kenti, bir partiyi millet kim yönetsin diyorsa o yönetir. Partiyi kimin yöneteceğine ya da bir kenti kimin yöneteceğine o partinin üyeleri, o şehrin hemşerileri karar verir. Biz bugün seçilmişlerin meşruiyetini savunuyoruz. YENİ Parti olarak tüm üyelerimizle, İzmit örgütümüzle, Kocaeli örgütümüzle birlikte sonuna kadar Fatma Başkan’ın ve İzmit’in iradesinin arkasındayız. Mücadeleden geri durmayız. Kimseyi yalnız bırakmayız. Böyle kaba kuvvetin karşısında susmaz, bir santim eğilmez, bir kelime eksik konuşmaz, bir adım geri atmayız.”
KOCAELİ EKONOMİSİ VE SANAYİSİNE VURGU
Konuşmasında Gebze merkezli Kocaeli sanayisinin Türkiye genelindeki ekonomik ağırlığına değinen Özel; kentin ihracat payı, vergi gelirleri ve sanayi üretimine katkılarını rakamlarla aktardı. Gebze ve Kocaeli genelindeki sanayicilere, işçilere, çiftçilere, balıkçılara ve esnafa yönelik mesajlar veren Özel, kentin ülke ekonomisinin lokomotifi durumunda olduğunu ifade etti.
SAĞLIK DÜZENLEMESİ VAADİ
Derince’de kadınlarla yapılan toplantıda gündeme gelen sosyal politikaları İzmit konuşmasında da detaylandıran Özel, YENİ Parti iktidarında hayata geçirmeyi planladıkları projeleri sıraladı. Kreş ve istihdam imkanı sağlanamayan, evinde çocuk, yaşlı veya engelli bakımı üstlenen kadınların emeklilik primlerinin devlet tarafından karşılanacağını duyuran Özel, “Her kadının kendi emekli olacağı bir sistem getiriyoruz” dedi. Ayrıca şehit ailelerinin sağlık hizmetlerinde herhangi bir ödeme yapmamasını öngören yasal bir düzenleme hazırlayacaklarını duyurdu.
İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ İZMİT’TEN BAŞLADI
Seçim çalışmalarına ilişkin otobüs vurgusu yapan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“YENİ Parti’nin otobüsüne ilk adımı şimdi atacağım. İktidarı getirecek seçimin otobüsünde ilk kez İzmit’ten yola çıkıyoruz. Türkiye’nin umudu ben değilim, biz değiliz; sizlersiniz.”
Hatice Yiyit