Anasayfa > Spor  >  Kocaeli Çayırova’da 300 Milyonluk FIBA Onaylı Spor Kompleksi Açıldı

Kocaeli Çayırova’da 300 Milyonluk FIBA Onaylı Spor Kompleksi Açıldı







Çayırova Belediyesi Spor Kompleksi Hizmete Açıldı: Gebze Bölgesine Büyük Yatırım

Çayırova Belediyesi Spor Kompleksi Hizmete Açıldı: Bölgenin Spor Altyapısı Güçlendi

Kocaeli, Gebze bölgesinin önemli ilçelerinden Çayırova, modern bir spor kompleksine kavuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çayırova Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Çayırova Belediyesi Spor Kompleksi, 300 milyon liralık yatırımla kapılarını açtı. Tesis, bünyesinde FIBA onaylı 3 bin 500 kişilik basketbol sahası ve 9 farklı antrenman salonu barındırıyor.

9 BİN METREKARELİK MODERN TESİS HİZMETTE

Toplamda 9 bin metrekare kapalı alana sahip olan Çayırova Belediyesi Spor Kompleksi, sporcuların ve bölge sakinlerinin kullanımına sunuldu. Kompleksin en dikkat çekici özelliklerinden biri, uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte, FIBA onaylı 3 bin 500 kişilik tribün kapasiteli basketbol sahası. Bunun yanı sıra, tesiste 9 farklı branşta antrenman yapmaya uygun salonlar da yer alıyor. Modern mimarisi ve teknolojik altyapısıyla Çayırova’nın spor altyapısına önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

BAKAN YARDIMCISI ERSÖZ: “TESİSİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, spor altyapısını geliştirme konusunda yerel yönetimlere verilen desteğe dikkat çekti. Ersöz, vatandaşlara “Tesisi boş bırakmıyorsunuz, tesise sahip çıkıyorsunuz” çağrısında bulunarak, her yaştan insanın spor yaptığı bir Türkiye hedefine ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. Ersöz, tesislerin 7 gün 24 saat açık olduğunu vurgulayarak, özellikle hanımefendileri ve çocukları spor yapmaya davet etti. Sporun kardeşlik, barış ve bağımlılıklardan uzaklaşma anlamına geldiğini ifade etti.

MİLLİ SPORCU BURSU İLE EĞİTİM VE SPOR İKİLEMİ SONA ERİYOR

Bakan Yardımcısı Ersöz, genç sporculara yönelik eğitim desteklerine de değindi. “Milli Sporcu Bursu” uygulamasının başarılı sporcuların vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyabilmesini sağladığını hatırlatan Ersöz, bu uygulamanın üniversiteye geçiş sürecinde yaşanan “eğitim mi, spor mu” ikilemini ortadan kaldırdığını ifade etti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: “ÇAYIROVA’MIZA DEĞER VE VİZYON KATAN ESERLERİ HİZMETE ALIYORUZ”

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise ilçeye değer katacak eserleri kademeli olarak hizmete aldıklarını belirtti. Yedi yıldır Çayırova’ya bilgi evleri, sağlık ocakları, kütüphaneler, kitap kafeler, sokak hayvanları barınağı gibi birçok eser kazandırdıklarını ifade eden Çiftçi, yapımı devam eden devlet hastanesi, kent meydanı ve başlayacak metro projesi gibi büyük projelerden de bahsetti. Spor kompleksinin yaklaşık 300 milyon liraya mal olduğunu ve bunun 200 milyon lirasının Gençlik ve Spor Bakanlığı, 100 milyon lirasının ise Çayırova Belediyesi tarafından karşılandığını açıkladı. Çiftçi, bu tesislerin çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayarak hayallerinin peşinden koşmalarına imkan tanıyacağını söyledi. Ayrıca, yaklaşık 960 milyon liraya mal olan ve kamu kaynaklarından hiç harcama yapılmadan tamamlanmak üzere olan Avrupa’nın en nitelikli spor lisesinden de söz etti.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Çayırova Belediyesi Spor Kompleksi’nin açılış programına Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.



Sıradaki Habere Kaydır