Hurşit Güneş: CHP’ye sahip çıkanlar kahraman, üye olarak öleceğim


Hurşit Güneş, CHP İzmit İlçe Başkanlığı'na destek ziyaretinde bulunarak yönetimi "kahraman" ilan etti ve YENİ Parti'ye geçenlere önemli bir uyarıda bulundu.


Hurşit Güneş: CHP’ye sahip çıkanlar kahraman, üye olarak öleceğim

Geçmiş dönem CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP İzmit İlçe Başkanı Engin Özcan ve yönetim kurulu üyelerini ilçe başkanlığında ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Güneş, Engin Özcan ve beraberindeki isimleri birer kahraman olarak nitelendirirken, CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçen isimlere de tavsiyelerde bulundu.

“CHP ÜYESİ OLARAK ÖLMEK İSTİYORUM”

CHP İzmit İlçe Başkanlığı ziyaretinde konuşan Hurşit Güneş, partisinin kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurguladı. Güneş, “Hiçbir partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk değildir. CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ama bu zor dönemde kahramanlarımız var. Bunlar parti örgütüne ve partiye sahip çıkıyorlar. Partimizin üzerinden sel geçerken CHP’ye sahip çıkıyorlar. Bugün buraya gelirken kendi parti rozetimi takmadım. Ben aileden CHP’liyim ve kendim de çok eskiden CHP’ye üye olmuştum. Eski bir genel başkanımızın dediği gibi bu fani yaşamda CHP üyesi olarak ölmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DE PARTİYE DESTEK

CHP’nin baba ocağı olduğunu belirten Güneş, partiden ayrılanların geri gelmek üzere gittiklerini söylediklerini ve onları bir an önce partiye beklediklerini aktardı. Kocaeli’de partinin tekrar güçlenmeye çalıştığını söyleyen Güneş, “Selman Yıldırım da bir kahramandır. Ben de onlara destek olmak için ziyarete geldim.” dedi.

AYRILANLARA TAVSİYELER

CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçiş sürecine değinen Hurşit Güneş, Mutlak Butlan kararının başarısızlığını dile getirdi. Güneş, “Partide bütünlüğün sağlanması, birlikte olmakla başarılı olabilirdi ama ayrıldılar. İki parti uzaklaştıkça sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Kendini sahipsiz hisseden belediye başkanları AK Parti’ye geçti. Şu anda muhalefet parçalı bir muhalefet. Gidenlere söylemek isterim ki geride kalan arkadaşlarınıza kötü sözler söylemeyin.” şeklinde konuştu.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET VE GÖKHAN ERCAN YORUMU

Hurşit Güneş, Fatma Kaplan Hürriyet ve Gökhan Ercan hakkında sorulan bir soruya da yanıt verdi. Güneş, “Gökhan Ercan bana kendisine CHP’den istifasının kendisi tarafından olmadığını eşi tarafından olduğunu söylemişti. Bundan da memnun olmadığını ifade etmişti. Gökhan Ercan da Fatma Kaplan Hürriyet de bu ailenin bir parçası arkadaşlarımızdır.” açıklamasında bulundu.