Kocaeli’de sağanak: Büyükşehir ekipleri gece boyu sahada mesai harcadı
Kocaeli, Türkiye – Kocaeli’de etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışa karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca sahada yoğun bir mücadele verdi. Dün öğleden sonra başlayan ve etkisini artıran yağış nedeniyle tüm ilgili birimlerini teyakkuza geçiren Büyükşehir, 897 personel ve 512 araçla olası durumlara anında müdahale etti. Ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kesintisiz mesai harcadı ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜÇLÜ KOORDİNASYON VE MÜDAHALE
Kocaeli’de dün başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren sağanak yağışa karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle harekete geçti. Önceden aldığı tedbirlerle yağışa hazırlıklı olduğu görülen Büyükşehir, 897 personel ve 512 araçla kent genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AFAD İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yağışın etkisini artırmasıyla birlikte ilgili birimleriyle devreye girerek kent genelinde müdahale çalışmalarını başlattı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini ön planda tutan ekipler, su baskınlarından mahsur kalma olaylarına kadar yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ederken, ihtiyaç sahibi vatandaşların hastaneye ve geçici barınma merkezlerine ulaştırılmasına da destek sağladı.
897 PERSONEL VE 512 ARAÇLA KESİNTİSİZ SAHA MÜCADELESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şiddetli yağışın olumsuz etkilerine karşı toplam 897 personel, 512 araç ve iş makinesiyle sahada etkin bir görev dağılımı sergiledi. İSU Genel Müdürlüğü 568 personel ve 314 araçla, İtfaiye Dairesi Başkanlığı 172 personel ve 98 araçla, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı 26 personel ve 62 araçla, Zabıta Dairesi Başkanlığı 100 personel ve 30 araçla, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı 25 personel ve 5 araçla, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı ise 6 personel ve 3 araçla çalışmalara aktif olarak katılım gösterdi.
VATANDAŞ İHBARLARINA HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE
Yağışın şiddetini sürdürdüğü kritik saatlerde, İSU Genel Müdürlüğü’ne 1.258 talep, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ise 444 olay ve ihbar kaydı ulaştı. Toplam 1.702 kayıt üzerinden müdahale çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle riskli bölgelerde gerekli önlemleri alırken, ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanması için de yoğun çaba sarf etti. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulması halinde kullanılmak üzere geçici barınma alanlarını da hazır tutarak vatandaşların olası mağduriyetlerini önlemeye yönelik adımlar attı.
EKİPLER OLASI RİSKLERE KARŞI GEBZE VE KOCAELİ GENELİNDE SAHADA
Gece boyunca sahadan ayrılmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD İl Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşlarla güçlü bir koordinasyon içerisinde kent genelindeki gelişmeleri yakından takip etti. Gelen ihbarlara hızla müdahale edilirken, ihbarlar değerlendirilerek ilgili birimlere yönlendirildi. Özellikle Gebze başta olmak üzere yağışın etkili olduğu tüm bölgelerde olası risklere karşı saha çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor, ekipler teyakkuzda bekleyişini sürdürüyor.