Galatasaray’da Yunus Akgün’den Şampiyonlar Ligi rekoru


Yunus Akgün, Lille deplasmanında 65. saniyede fileleri havalandırarak Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi tarihindeki en erken golünü kaydetti ve zafere taşıdı.


Galatasaray’da Yunus Akgün’den Şampiyonlar Ligi rekoru

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Lille karşısında deplasmanda elde ettiği galibiyete Yunus Akgün damga vurdu. Henüz 65. saniyede fileleri havalandıran millî futbolcu, sarı-kırmızılı kulübün Şampiyonlar Ligi tarihindeki en erken golünü kaydetti. Yunus Akgün, hücumdaki etkisinin yanı sıra savunmaya yaptığı katkıyla da karşılaşmanın öne çıkan isimlerinden oldu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftasında Fransız temsilcisi Lille karşısında önemli bir deplasman galibiyetine imza attı. Mücadelenin henüz başında sahneye çıkan Yunus Akgün, attığı golle yalnızca takımını öne geçirmekle kalmadı, kulüp tarihine de geçti.

65 SANİYEDE GELEN TARİHİ REKOR

Karşılaşmanın başlamasından yalnızca 65 saniye sonra Lille ağlarını havalandıran Yunus Akgün, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi tarihindeki en erken golünü atan futbolcu oldu. Önceki rekor, 22 Ekim 2025’te Bodø/Glimt karşısında üçüncü dakikada gol atan Victor Osimhen’e aitti. Yunus Akgün, bu golle Osimhen’in rekorunu geride bıraktı.

HEM GOL ATTI HEM SAHANIN HER YERİNDEYDİ

Millî futbolcu, Lille karşısında hücum organizasyonlarında da etkili bir performans ortaya koydu. Maçı 0,40 beklenen gol (xG) ve 0,57 isabetli şut gol beklentisi (xGOT) değerleriyle tamamlayan Yunus Akgün, 7 final pası ve 3 hat kıran pasla Galatasaray’ın hücumlarına katkı sağladı. Savunmada da görev alan yıldız futbolcu, 2 uzaklaştırma ve 6 top kazanma aksiyonuyla takımına destek verdi.

YUNUS AKGÜN: BÜYÜK TAKIM REFLEKSİ GÖSTERDİK

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Yunus Akgün, takım arkadaşlarını ve tribünleri dolduran Galatasaray taraftarlarını kutladı. Millî futbolcu, maçın kritik anlarında oyundan kopmadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımızı tebrik ediyorum, kendi sahamızda gibi hissettirdiler. Kırılma anlarında, gol yediğimizde düşmememiz gerekiyordu, bunu hocamız da söyledi, bunu bu sefer çok iyi yaptık. Büyük takım refleksi gösterdik!”

LILLE DEPLASMANINDA YUNUS AKGÜN İMZASI

Galatasaray’ın Lille karşısında aldığı galibiyetin öne çıkan isimlerinden Yunus Akgün, 65. saniyede attığı rekor gol ve maç boyunca ortaya koyduğu iki yönlü performansla Şampiyonlar Ligi gecesine damgasını vurdu.