Antalya’da Yıkıcı Hortum: İşçi Konteynerleri Uçtu, 5 Ölü, 1 Yaralı


Antalya'da gece saatlerinde etkili olan şiddetli "hücre hortum", bir şantiyedeki işçi konteynerlerini parçalayarak 5 can aldı, 1 işçi yaralandı.


Antalya’da Yıkıcı Hortum: İşçi Konteynerleri Uçtu, 5 Ölü, 1 Yaralı

“`html

Antalya’nın Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bu akşam saat 23.00 sıralarında meydana gelen şiddetli hortum, bir şantiyede büyük yıkıma yol açtı. Olayda işçilerin kaldığı iki konteyner savrulurken, 5 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi ise yaralandı.

KORKUNÇ HORTUM 2 KONTEYNERİ SAVURDU

Edinilen bilgilere göre, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir şantiyede oluşan “hücre hortum” adı verilen şiddetli doğa olayı, işçilerin barındığı iki konteyneri parçalayarak içindeki 6 işçiyi savurdu. Faciada 2 işçi olay yerinde yaşamını yitirirken, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan 3 işçi de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Toplamda 5 işçi hayatını kaybederken, 1 işçinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

VALİ ŞAHİN OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yaşanan felaketin ardından olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Vali Şahin yaptığı açıklamada, Kepez ilçesinde akşam saat 23.00 sıralarında bir site inşaatının şantiye alanında hortum oluştuğunu ve 2 konteyneri parçalayarak içindeki 6 işçiyi savurduğunu doğruladı. Şahin, “2 işçimiz olay yerinde, 3 işçimiz hastanede vefat etti. 1 işçi yaralandı, durumu iyi. Şu anda olay yerinde aramalarımız devam ediyor, teyitleşiyoruz, başka bir yaralı ya da cenaze var mı bunu anlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, olayın sıra dışı bir doğa olayı olduğunu vurgulayarak, “Çok enteresan bir doğa olayıyla karşı karşıyayız. Şehrin başka bir noktasında hortum ihbarı olmadı, sadece burada hücre hortum ortaya çıktı ve yine sadece burada 2 konteyneri paramparça eden hortumla karşı karşıyayız. Yakın konteynerlerde de bir şey yok” dedi. Meteorolojinin ekstrem olaylara hazır olunması gerektiği uyarısını hatırlatan Vali Şahin, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

HORTUM VİNCİ DE DEVRİLDİ, ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Aynı alanda hortum nedeniyle bir vincin de devrildiği ancak bu durumun konteynerlerle bir ilgisinin bulunmadığı açıklandı. Vali Şahin, “Vincin altında can kaybı ya da yaralı söz konusu değil, bütün site inşaatını hortum tarumar etmiş” şeklinde konuştu. Ekiplerin, şantiye alanında başka işçi olma ihtimaline karşı arama çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü bildirildi.

“`