KOSGEB laboratuvarları TSE’nin
KOSGEB, 1986 yılından bu yana yüksek kalitede sunduğu laboratuvar hizmetlerini 16 Temmuz itibarı ile Türk Standartları Enstitüsü’ne TSE’ye devretti.
1986 yılında KÜSGET (Küçük Sanayi Geliştirme Teşkilatı) ile KOBİ’lerin test ve analiz ihtiyaçlarını karşılamak için metal, plastik-kauçuk ve döküm sektörlerine yönelik olarak Ankara ve Gaziantep’te laboratuvarı ile hizmeti vermeye başlayan kurum, 1990 yılında KOSGEB başkanlığının kurulmasıyla birlikte 1992 -2003 yılları arasında KÜSGET bünyesindeki 24 şehirde toplam 30 laboratuvar KOSGEB’e devredilmişti.
2003 yılına gelindiğinde yeniden yapılanmaya giden KOSGEB, 2009’da laboratuvar cihazlarının modernizasyonu ve akreditasyon sürecini başlattı.
5 İL’DEKİ LABORATUVARLAR TSE’YE DEVREDİLDİ
2019 yılında 49 kapsamda akreditasyon belgesi almaya hak kazanan kurum, savunma sanayisi, havacılık, uzay, otomotiv, inşaat, medikal, enerji ve metal gibi sektörlerde sanayicilerimize düşük maliyet ve yüksek kalitede hizmet sundu. 34 yıl boyunca 100 bin işletmeye bir milyonun üzerinde test ve analiz gerçekleştiren KOSGEB Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve Konya bölgelerinde uzman kadrosu etkin ve güçlü bir yapıya sahip olan 7 adet laboratuvarını Türkiye’de laboratuvar konusunda deneyimli bir kuruluş olan TSE’ye devretme kararı aldı.
