Test etti… Onayladı!
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Ziraat Girişim ve Önder Yol ortak sermayesi ile kurulan , Dilovası KOBİ OSB’de üretime hazırlanan yerli ve milli elektrikli traktörün üretim tesisini gezdi, üretilen elektrikli traktörün prototipini test etti, yetkililerden bilgi aldı.
Önceki gün ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, Yönetici Asistanı Özlem Atacan ve Fabrika Müdürü Ömer Faruk Kulaç’la bir araya gelen Çiler’e bu ziyaretinde GTO Genel Sekreteri Mustafa Sekin ve KOBİ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sekban’da eşlik etti.
ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN DUAYENİ İLE SOHBET
Türkiye’de elektrikli araçların duayeni olarak bilinen, 2003’ten bu yana elektrikli otomobil yazılımları ve batarya yönetim sistemleri üzerinde araştırma faaliyetlerinde bulunan, bu süreçte bilgi ve tecrübesini elektrikli araç dönüşümleri ve enerji depolama sistemleri için geliştiren ve ‘Türkiye’nin Elon Musk’ı’ olarak da bilinen Önder Yol ile bir süre görüşen ve yerli traktör hakkında bilgiler alan GTO Başkanı Çiler ve beraberindekiler daha sonra üretim tesisini gezdiler. Burada Başkan Yol, yerli ve milli elektrikli traktörün kuruluş aşamasını, üretilecek aracın teknik detaylarını ve ZY Elektrikli Traktör’ün hedeflerini aktardı.
BAŞKAN NAİL ÇİLER DİREKSİYONDA
ZY Elektrikli Traktör ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ortaklığı ile üretilecek olan yerli ve milli elektrikli traktörün prototipini fabrika sahasında test eden Nail Çiler, traktörün özellikleri ve kullanım kolaylığının yanı sıra sürüş kolaylığı ve gücü ile ilgili övgü dolu yorumlar yaptı. Fabrikanın tam kapasite olarak çalışmaya başladığında yılda 2 bin traktör üretecek olması başkan Çiler ve beraberindekileri heyecanlandırırken, Başkan Nail Çiler, Türkiye’nin yerli ve milli kendi öz kaynak grişimi olan elektrikli traktör için Gebze Ticaret Odası olarak her türlü yardıma hazır olduklarını, bu milli ürünün burada üretilecek olmasının Gebze ve Dilovası için önemli bir prestij olduğunu, üzerine düşen ne varsa yapacaklarını belirtti. Kamil Uzunmehmet
