Akar; "Halk Felaketi Yaşıyor"


Ülkemizde yaklaşık 3 aydır yaşanan Corona salgını ve kısıtlamaları normalleşme süreci ile birlikte 1 Haziran itibari ile kalkerken TBMM’de 45 günlük aradan sonra çalışmalarına başladı.


Akar; "Halk Felaketi Yaşıyor"

Meclis Sanayi Komisyonu üyesi olan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclisin açılması ile Komisyonun ilk gündeminin Rekabetin Korunması Kanunu olmasını eleştirerek ‘AK Parti Rekabeti Halk Felaketi’ yaşıyor dedi.

MECLİSİN ASIL GÜNDEMİ HALKIN SORUNLARI OLMALI

Komisyonda ilk görüşülen Kanun Tasarısının Rekabetin Korunmasına ilişkin teklif olmasına sert çıkan Akar, vatandaşımız 3 aydır bir salgın ve onun yaratmış olduğu olumsuzluklarla mücadele ederken AK Parti’nin gündemi yıllardır rafta olan aciliyeti bulunmayan bir tasarı oluyor. Bu tasarı da bakıyoruz yine aile fertleri var, yine yeni kadrolar var. AB uyum paketi diye getirilirken her zaman olduğu gibi AK Parti bir kurumu daha tam olarak tek adama teslim ederken vermiş olduğu yeni yetkilerle de şirketlerin üzerinde istediği baskıyı kuruyor” dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaşanılan sürece dikkat çekerek; ‘Millet işsizlikle boğuşuyor, gençlerimiz yap boz olan sınav takvimleri ile stres içerisinde, esnaf aylardır kapalı ve ayakta kalma savaşı veriyor, çiftçilerimiz keza aynı şekilde ama bu sorunları çözmesi gereken TBMM’nin gündemi de bambaşka ve yine gündeminde halk yok dedi.

ÇARŞILAR BEKÇİSİZ Mİ KALDI

TBMM’nin bu hafta Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu görüştüğünün altını çizen Akar, Meclis kapanmamalı çalışmaları dedik ancak 45 gün kapattılar. Şimdi de bakıyoruz getirdikleri Kanun teklifleri ve komisyon çalışmalarında 83 Milyonun beklentileri değil AK Parti’nin kendi beklentileri. CHP olarak halkın gerçek gündemi olan ekonomik sorunların Mecliste görüşülmesi ve çözülmesi için mücadele ediyoruz etmeye de devam edeceğiz dedi.