Kozmetik sektörü BARSELONA’da toplandı!


Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen Turkish Cosmetics Cluster (Türk Kozmetik Kümesi) ile Kozmetik ve Temizlik Ürünleri UR-GE Projeleri’nin ikinci faaliyetleri İspanya Barselona’da gerçekleştirildi. UR-GE projelerinin ikinci faaliyetleri kapsamında yapılan etkinlikte yeni iş birliği fırsatlarının ele alındığı 900’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.


Kozmetik sektörü BARSELONA’da toplandı!

ABD kökenli ECRM firması organizasyonu ile gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından gelen satın almacılar ve tedarikçiler bir araya geldi.

3 GÜN SÜREN ETKİNLİĞE 18 TÜRK FİRMASI KATILDI

Ağırlıklı Avrupalı satın alma guruplarının yer aldığı “Avrupa Kozmetik, Koku ve Banyo Programı” ve “Avrupa Cilt, Kişisel, Saç ve Güneş Bakımı Programı” etkinliklerine Turkish Cosmetics Cluster’dan 10, “Kozmetik ve Temizlik Ürünleri UR-GE Projesi’nden 8 firma olmak üzere toplam 18 Türk firması katıldı. Program kapsamında yerleşik kozmetik mağazaları Primor, El Cortes Ingles ve Druni’yi yerinde ziyaret etme fırsatı bulan Türk firmaları, üç gün süren etkinlik boyunca 78 satın almacı ile, toplamda 900’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

İKMİB  8 UR-GE PROJESİNİ YÜRÜTÜYOR

Kozmetik UR-GE Projesi hakkında bilgi veren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “UR-GE Projesi Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen, ihracata yönelik bir destek programı.2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında, henüz ihracata yeni başlamış ya da mevcut ihracat kapasitesini geliştirmek isteyen firmalar yararlanabiliyor. Firmaların proje süresince uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerini artırmaya yönelik gerçekleştirecekleri faaliyetlerinin yüzde 75’i Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor. UR-GE projesine katılan firmalarımız, proje boyunca ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerinden yararlanabiliyor. En az 10 firmanın kümelenme anlayışı ile bir araya geldiği projenin süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ancak gerekli görüldüğü takdirde 2 yıl daha uzatılabiliyor. İKMİB olarak, geçtiğimiz yıllarda 2 tane 3 yıl süreli “Turkish Cosmetics Cluster” isimli kozmetik UR-GE Projeleri’ni gerçekleştirdik. Hâlihazırda kozmetik, sağlık, kauçuk, medikal, plastik, ilaç, boya ve temizlik ürünleri olmak üzere toplamda 8 UR-GE projesini yürütüyoruz” dedi.

Kozmetik sektörü BARSELONA’da toplandı!