Kocaeli emniyetinden sıkı uygulama
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Güvenli Okul Projesi kapsamında uygulama yaptı.
2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminde Okullar ve Çevresinde alınacak Güvenlik tedbirleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen uygulamalarda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 162 okul çevresinde uygulama yaptı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yapılan uygulamalarda; 6114 Şahıs, 424 umuma açık yer, 472 okul servis aracı ve 8 metruk bina kontrol edildi. Bu kontroller neticesinde çeşitli suçlardan aranan 20 şahıs yakalanmış, 6 umuma açık istirahat ve eğlence yerine kapalı alanda sigara içilmesine müsaade edilmesinden dolayı işlem yapılmış, 1 çalıntı motosiklet ele geçirilmiş, 9 okul servis aracına cezai işlem uygulanmış ve 7 araç trafikten men edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak çocuklarımızın eğitim ortamlarının daha güvenli olmasını sağlamak amacı ile uygulamalarımız kararlılıkla devam edecektir.