Orhan’dan Büyükgöz’e cevap
Orhan’dan Büyükgöz’e cevap.
Orhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında Gebze Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan, aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Halil İbrahim Başçiftçi ve Gökhan Yamen ile Şahin Yılmazel’de hazır bulundu.
YÖNETİCİ VE ÜYELER DİNLEDİ
Basın toplantısını CHP İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa, Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Gebze Belediyesi 1989-1994 dönemi Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, eski ilçe başkanlarından Gülabi Kaya ile birlikte yönetici ve üyeler takip etti.
“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN GEBZE’DİR”
Orhan toplantıda; “Belediye başkanımız nedense her başı sıkıştığında Gebze’nin dışında başka ilçelerdeki belediyelerden veya örnekler verir, örnekler kabul eder. Bizim için önemli olan Gebze’dir. CHP’li belediyelerin başka iller veya ilçelerde yaptığı çalışmalar oralarda yaşayanları ilgilendirir. Biz Gebze’de yaşayanlar olarak da Gebze’nin sorunlarını dile getirmek istiyoruz. Ama ne yazık ki Gebze Belediye Başkanı her sıkıştığında bu tür örneklemeler yapıyor.”
“BELEDİYE BAŞKANINA SUNUM YAPMAYA HAZIRIZ”
“Meclis toplantısında da grubumuza CHP’li belediyelerin benzer uygulamayı yapıp yapmadığını sormuş. Ben buradan belediye başkanına çağrıda bulunuyorum. CHP’li İzmit; İstanbul, Beylikdüzü, Ankara, Çankayaveİzmir Büyükşehir Belediyelerimiz ’in bu konuyla ilgili çalışmaları var. Talepler toplayarak bu çalışmaları da eksiksiz yapmaya devam ediyorlar. CHP İlçe Örgütü ve başkanı olarak, CHP’li belediyelerin bu çalışmalarını belediye başkanına sunum yapmaya hazırız. “
“TOPU HER ZAMANKİ GİBİ TACA ATIYOR”
Orhan ayrıca “Genel Başkanımızın da üzerine basa basa söylediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi hep beraber kurmak için mücadele ediyoruz. Biz de bu çalışmayı Gebze’de kendi mücadelemizin yettiği kadar dile getireceğiz. Ülkemizde yoksulluk raporuna göre ailelerin yüzde 74’ü bebek maması ve bezi almakta zorlanıyor. Yüzde 21’i de hiç alamıyor. Tabi bu oranların içinde Gebze İlçemiz de var. Bize de bu konuda talepler geliyor ama Gebze Belediye Başkanı bu doğruyu, bu gerçekliği kabul etmeyerek topu her zamanki gibi taca atıyor.’’ İfadelerini kullandı.