Gökhan Altıntaş’tan Kış Lastiği çağrısı!
Gökhan Altıntaş’tan Kış Lastiği çağrısı !
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemeleri kapsamında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor. Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2022 yılı için 1152 lira para cezası uygulanacak. Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla güncellenecek.
KISA FRENLEME MESAFESİ VE ÇEKİŞ GÜCÜ SAĞLIYOR
Gebze’de lastik denilince akla gelen ilk isimlerden olan Altınlas Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Altıntaş, 1 Aralık Perşembe günü başlayacak ve 1 Nisan tarihine kadar devam edecek olan tüm ticari araçlarda kış lastiği bulundurma zorunluluğu ile ilgili görüşlerini aktardı; Kış lastiklerinin yaz lastiklerine oranla çok daha kısa frenleme mesafesi ve çekiş gücü sağladığını, bunun da soğuk ve karlı havalarda sürücü açısından kolaylık ve yol güvenliği imkanı tanıdığını söyleyen Altıntaş, “Kış lastikleri, +7 ile -40 derece arasındaki sıcaklıklarda sertleşmeyi önleyen yumuşak bir bileşime ve karlı, buzlu yollarda tutunmayı artırıcı sırt desenlerine sahiptir. Kış lastiği soğuk havalarda yaz lastiğine oranla yüzde 50 daha iyi yol hakimiyeti sağlar. Fren mesafesini yüzde 50’ye kadar kısaltır” dedi.

LASTİKLER MEVSİMİNE GÖRE KULLANILMALI
Kış lastiklerinin, yol ve yolcu güvenliğinin yanı sıra yakıt tasarrufu da sağladığına dikkat çeken Altıntaş, “Kışın kış lastiği, yazın yaz lastiği kullanıldığında her iki lastiğin yuvarlanma direnci düşük olacağından kullanım ömrü 2 katına kadar çıkabiliyor. Yaz mevsiminde kullanılan kış lastiği yola daha fazla tutunma sağlayacağı için daha fazla yakıt sarfiyatına sebep olur. Bu nedenle mevsimine göre lastik kullanmak çok daha ekonomik ve güvenlidir” dedi.
LASTİKLERDE ÜÇ TEPELİ KAR TANESİ İŞARETİNE DİKKAT
Kış lastiklerinin AB normlarınca onaylanmış, karlı veya buzlu yollarda araçların yolu kavramasını sağlamak için özel olarak tasarlandığını aktaran Gökhan Altıntaş, “Kış lastiklerinde, bu standardı sağladığını gösteren özel bir 3 tepeli kar tanesi işareti bulunması gerekir. Bu işareti lastik yanağında taşıyan lastikler kış lastiği olarak adlandırılır. Bu işaret lastiğinizin kış koşullarında yol güvenliği sağlayabildiğinin göstergesidir.” Dedi. Altınlas Otomotiv olarak Bridgestone ve Lassa lastiklerinin yetkili bayisi ve servisi olduklarını, Gebze’de Şekerpınar, Osman Yılmaz ve Gebze Oto Sanayi’de hizmet verdiklerini belirten Altıntaş, “ Kış lastiği değişimi için belirtilen tarihi beklemeden 3 şubemizde de değişim yapmaya başladık. Gebzeli araç sahiplerini herhangi bir yığılmaya sebep olunmaması için şimdiden şubelerimize bekliyoruz” dedi.