TOBB nakdi yardım için düğmeye bastı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yaşanan orman yangınların neden olduğu doğal ve ekonomik tahribatın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla 1 ay sürecek nakdi yardım kampanyası başlattı.
Yangının etkilerini azaltmak amacıyla daha önce Antalya Valiliğine 5 milyon lira bağışlayan ve üye odalarıyla birlikte tüm üyeler adına 1.5 milyon fidan dikimi kampanyası yürüten TOBB, yeni başlattığı destek kampanyası ile yangında zarar görenlerin sıkıntılarına çare oluyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB bünyesindeki oda ve borsalalara bir yazı göndererek, gerekli izinler alınarak bir yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi. Oda başkanlarına hitaben bir mektup yazan Başkan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınlarının bir çok vatandaşı, doğal hayatı ve ticaret yaşamını son derece olumsuz etkilediğini kaydetti.
TOBB’UN YARDIM KAMPANYASI 1 AY SÜRECEK
Yangınların neden olduğu doğal ve ekonomik tahribatın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla oda, borsa ve üyelerin nakdi yardımda bulunabilmesi için gerekli izinlerin alınarak 1 ay sürecek kampanya başlatıldığı bilgisini de veren Başkan Hisarcıklıoğlu, kampanyaya, tüm oda ve borsalar ile üyelerin katılabileceğini belirterek, “Kampanya için yardımlar, Birliğimizin bu amaca yönelik olarak açtığı ekte belirtilen hesaplara gönderilecektir. Bu hesaplarda toplanan bağış tutarları, Birliğimizce oluşturulan yetkili kurulun denetim sonrasında ilgili kamu idaresinin hesabına transfer edilecek. Kanaat önderlerimiz olan sizlerden, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bugünlerde, halkımızın da beklentileri doğrultusunda, bu felaketten etkilenen bölgelerimiz için gerekli desteği sağlayacağınız inancıyla bu kampanyanın üyelerinize bildirilmesi ve nakdi bağışlarınızın belirtilen hesaplara gönderilmesini rica ederim” dedi.
