Ülkü Ocakları’ndan öğrencilere mesaj!


Kocaeli Ülkü Ocakları, yeni başlayan eğitim öğretim yılı dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.


Ülkü Ocakları’ndan öğrencilere mesaj!

Yayınlanan mesajda, ‘’Ülkü Ocakları değerlerinden taviz vermeyen gerekli yerde fikri, gerekli yerde fiziki mücadelesinden vazgeçmeyen,Başbuğumuz cennet mekan Alparslan Türkeş’in çizgisinden çıkmayan yapısıyla mücadelesine kurulduğu günden bu yana aynı vizyon ve misyonla devam etmektedir.

Vasıflı Türk genci yetiştirilen bu kurumda vatani duyguları üst seviyede olan, dinini bilen gençlerle yeni nesillere ışık tutan bu kurum şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir.

Belirtmek isterim ki milli, manevi, islami değerlere bağlı gençleri ülkü ve fikirler etrafında toplayarak aksiyoner bir yapıyı devam ettirmekteyiz. Bizler gençlerimize para pul ya da makam mevki vaad etmeyiz. Diğer kurumlardaki gibi çıkar ilişkisi içinde değil, manevi duygular içinde kardeşlik duygusunu pekiştirerek bir aile olarak yol yürüyoruz. Gerektiğinde vatanı için ölümü de yaşamayı da şeref bilen gençlerimizle çıktığımız bu yolda Allah bizi muvaffak etsin.

Açıklamamı ocağımızı ve davamızı tanımlayan Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin şu sözleriye bitirmek istiyorum.

Yarım asırdık hıyanetlere meydan okuduk.

Yarım asırdır hezimetlere kafa tuttuk.

Yarım asırdır Türk ve İslam’ın haysiyetini savunduk.

Gün geldi bunaldık,gün geldi budandık.

Gün geldi şehit,gün geldi şahit olduk.

Ancak her dem taze,her dem var olmayı başardık.

Gün geldi asırlara bedel olaylar yaşadık,gün oldu kükremiş sel gibi bendimizi çiğneyip aştık.

Bazen bir paltoyu beş kişi giydik,bazen çileyi azık ettik,bazen bir simidi bölüştük yedik,bazen de bir şehit tabutunun altında göz pınarlarımızdan akan yaşlarla dertleştik.

Yeri geldi Mete Han’da bulduk kendimizi,yeri geldi Alparslan’la cenge girer gibi bıçkınlaştırdık kavlimizi.

Ötüken dediklerinde gönül tellerimiz titredi,Tanrı Dağı’nın eteklerinde ruhumuzun karları eridi.

Issık Gölü’nün ümitleriyle feyizlenip durulandık,Orhun’un ilhamıyla filizlenip ülkülerimizin duvağını araladık.

Cepheden cepheye koşan alpler,huduttan hududa at süren akıncılar,kıtadan kıtaya atılan ve atlayan kahramanlar,mazlumlara el uzatanmüşfik ve mümin kalpler neyse biz de oyduk,velhasıl aynısıydık.

Sizleri Kocaeli Ülkü Ocağımıza çay içmeye,tanışmaya davet ediyorum.Her alanda donanımlı genç hedefimizidr.Ülkü Ocaklarında ateşi körletmeyiz.Daima Türk-İslam ateşi bizlerle harlanacaktır.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı hepimize hayırlı olsun. Hepinizi Yüce Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Allah’a Emanet olun.’’ İfadelerine yer verildi.

Ülkü Ocakları’ndan öğrencilere mesaj!