Ellibeş: Esnafımızın yanındayız
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, yıllık 240 bin TL ciro ve altı küçük esnafa getirilen gelir vergisi muafiyetiyle ilgili, “. Muhalefet kötü rüya görmeye devam etsin, biz esnafımızın yanındayız. Birlikte başaracağız” dedi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Teşkilat Başkanlığınca hazırlanan programlar kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.TahirBüyükakın, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla her hafta bir ilçede mahalle başkanları buluşmasını sürdürüyor, ilçe ilçe beklenti ve önerileri not alıyor. Çayırova’da 26 Ağustos’ta başlayan ve Dilovası, Karamürsel, Derince, Gölcük ve son olarak Körfez ilçesiyle devam eden toplantılarda şuana kadar 151 mahalle başkanıyla bir araya gelindi.
SAHADAKİ TESPİTLER
Milletvekilleri, belediye başkanları, ana kademe, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle sürekli sahada olduklarını, vatandaşla bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Ellibeş, “Teşkilatımızın en önemli unsurları olan mahalle başkanları toplantılarımızda ise sahadaki tespitlerimizi bir kez daha gözden geçiriyor, konuyu her yönüyle ele alarak milletimize hizmet götürüyoruz” dedi. Ellibeş, Körfez ilçede gerçekleşen ve yine yoğun katılımın olduğu son toplantıda yeni gelişmeleri de değerlendirdi.
ESNAFA DESTEK
Başkan Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yıllık 240 bin TL ciro ve altındaki küçük esnafa getirilen gelir vergisi muafiyetinin eşi görülmemiş bir destek olduğunu söyledi.
BAŞKAN ELLİBEŞ, ESNAFA YAPILAN YARDIMLARI ŞÖYLE SIRALADA
1-Bakanlığın 133 meslek kolunda 4 ay süreyle aylık 1000 lira olarak sağladığı “gelir kaybı desteği”nden 1 milyon 35 bin 265 kişi yararlandı. Yapılan ödeme tutarı 3 milyar 89 milyon 599 bin lirayı aştı.
2-Gelir kaybı desteği” şartlarına haiz, iş yerleri kira olan 165 bin 949 kişiye 4 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam 250 milyon 530 bin 490 lira kira desteği sağlandı.
3-Ciro kaybı desteği” kapsamında yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren toplam 7 bin 306 işletmeye 78 milyon 256 bin 966 lira ödeme yapıldı.
4-Sayıları toplamda 1 milyon 150 bini aşan işletmelere bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapıldı. Sayıları 235 bini bulan, aralarında kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunapark işletmelerinin bulunduğu gruba da 5 bin lira hibe ödemesi yapıldı. Böylece iki ayrı grup halinde toplam 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynak karşılıksız verildi.
5-Lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alana yönelik 1500 lira sigorta prim desteği sağlandı.
6- 1 milyon 167 bin 840 esnafa 72 milyar 189 milyon lira faiz indirimli kredi kullandırıldı.
7- Cumhurbaşkanı Kararı ile 456 bin 238 esnaf ve sanatkarın Halkbank’a olan ve 1 Nisan-30 Haziran 2020 döneminde vadesi dolan toplam 3 milyar 397 milyon lira kredi geri ödemesi 3 aylığına ertelendi.
8- Yıllık cirosu 240 bin TL ve altı küçük esnafı gelir vergisinden muaf tutan değişiklik TBMM’de kabul edildi. Yaklaşık 835 bin esnaf bu düzenlemeden faydalanacak.