SAMİDA, Müzik severleri bekliyor
Ana dilleri olan Gürcücede “üç kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA adıyla tatlı bir yolculuğa çıkan Grup SAMİDA’nın şimdi ki durağı İzmit oldu.
Grup SAMİDA, yarın akşam (pazar) saat 20:00’de Sabancı Kültür Merkezi’nde Kocaelili müzik severlerle buluşacak. Geleneksel sazlarla dünya sazlarını harmanlayıp dinleyiciye sundukları bu etkileyici konseri kaçırmamanızı öneriyoruz.
SANATÇI BABA’NIN ESERİ, SAMİDA
Duru sesleri, birçok enstrüman çalabilmeleri, doğallıkları ve çok sesli müzikleri ile gönülleri fetheden Damla, Yudum ve Tamara Şahin kardeşler, müzisyen babaları Bayar Şahin sayesinde müzik ile çocuk yaşlarında ilgilenmeye başladılar. Uzun yıllar babalarıyla birlikte sahne alan kardeşler, 2017’nin ortalarında Gürcü dilinde “3 kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA’yı kurdular. Konservatuar eğitimine devam eden kardeşler; Anadolu’dan, Kafkasya’dan ve Balkanlar’dan ezgileri, kimi zaman enstrümanlarıyla kimi zaman sesleriyle müzikseverleri büyülüyor.