Küçükay’a Karaosmanoğlu desteği!
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve yönetimini makamında konuk etti.
Birliktelikte yatırımları büyütme ve üretimleri artırmak için gerekli çalışmanın yapılması kararı çıkarken, Başkan Karaosmanoğlu İMES’e her türlü desteğini vereceğini dile getirdi.
İMES OSB’YE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Yıllık ortalama katma değeri bir milyar dolar, ihracat kilogram bedeli 7 dolar ile makine, demir çelik, otomotiv yan sanayi, cam, plastik, kauçuk gibi 51 farklı sektörde makina üretimi gerçekleştiren İMES OSB’nin çok önemli bir kurum olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Çalışmadan ve üretmeden bir ülkenin kalkınmasıyla gelişmesi mümkün değildir. Onun için üretimin önünü açmamız gerekiyor. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız üretimin önünü açacak her türlü desteği vermektedir” açıklamasını yaptı. Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli’de kurulmuş olan on dört sanayi bölgesiyle sıkı iletişim içerisinde olduklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, “OSB’ler üretim merkezleridir. Verimli bir şekilde çalışan bu üretim merkezlerimizden bir tanesi olan İMES OSB’nin gelişmesi ve üretim kapasitesinin artması için gereken her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini sarf etti.
YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ŞART
İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ise ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Yatırım planımızdan bahsedince İbrahim Başkanımız derhal başlayın dedi. Bize bu destek son derece heyecan ve şevk kattı. İMES OSB olarak üretimlerimiz yüksek teknolojiyi içermektedir. OSB yönetimi olarak bir envanter çalışması yaptık. Bu çalışmada gördüğümüz sonuç ise ihracat ortalamamızın yedi dolar olduğunu göstermektedir. Türkiye’de bu rakam 1,4 dolardır. Yakaladığımız bu rakamı geliştirmek istiyoruz. Ülke olarak yüksek katma değerli ürünler ihraç etmek zorundayız” diye konuştu.
İTHALATIN ORANINI DÜŞÜRMELİYİZ
İMES OSB’deki firmalarının üretimlerinde ve cirolarındaki ihracat payının % 34 olduğunu söyleyen Küçükay, “Yakaladığımız bu ihracat rakamlarını yaparken ithalat oranımızı düşürmemiz gerekmektedir. İthalat yaparak üretim yapmak zorunda kalıyoruz. İşte yüksek teknoloji üretiminin önemi de burada çıkıyor. İthalatın önünü kesip, üretimleri kendimiz yapmalıyız. İMES OSB olarak buna çalışıyoruz. Bütün programlarımızı buna göre ayarlıyoruz. Büyükşehir Belediye başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun bize verdiği desteklerle birlikte üretime ve yatırıma devam edeceğiz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızdan çok memnunuz. Bize her türlü desteği veriyor. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” Dedi.

