Türk Telekom’un içi boşaltıldı!
CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AK Parti iktidarının ülkenin yerli ve milli değerlerini peşkeş çektiğini belirterek, Türk Telekom’un özelleştirilme sonrası uygulamalarının Meclis tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.
Türk Telekomla ilgili sürecin daha önce de defalarca gündeme geldiğini belirten Akar; “Çok önemli bir konuyu konuşuyoruz, defalarca dile getirdiğimiz bir konuyu konuşuyoruz. Aslında Türk Telekom’a baktığımızda Osman Gazi Köprüsü’nü görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda Yavuz Sultan Selim’i görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda Avrasya Tüneli’ni görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda elektrik dağıtım şirketlerini görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda termik santralleri görüyoruz, madenleri görüyoruz. AKP’nin ülkeyi getirdiği durum bu” dedi.
EKONOMİDE Kİ DAR BOĞAZI GÖRMEK İÇİN TÜRK TELEKOM’A BAK
2005 Yılında 21 yıllığına 6,5 Milyar Dolara kiralanan Türk Telekom’un içinin boşaltıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; “Defalarca araştırma önergesi verdik. En son araştırma önergem, Mart ayı 2018’de idi ama AKP oylarıyla reddedildi. Şimdi yine bir araştırma önergesi geliyor. Gerçekten araştırılması gerekiyor. Türkiye’nin sürüklendiği felaketi görmek için, gelecek yılda çocuklarımızın, vatandaşımızın cebinden çıkacak rakamları görmek için ve Türkiye’nin bugün geldiği bu döviz darboğazının durumunu görmek için Türk Telekom’u iyi incelemek gerekiyor” dedi.
“TÜRK TELEKOM ALELACELE KİRALANDI”
AK Parti’nin o dönemde günü kurtarmak ve cari açığı kapatmak için alelacele Türk Telekom’u kiraladığını belirten Akar, vakit kaybetmeden Meclisin bu konuya el koyarak Araştırma yapması gerektiğini söyledi. Mustafa Ulaş GECAL