Vatanın geleceği için çalışmalıyız!
Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın verdikleri ortak mesaj, “Artık tartışmaları bitirmeli, vatanımızın geleceğinin belirleneceği seçim için hep birlikte çalışmalıyız” oldu. İlk olarak partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kamuoyundan ve kamuoyu yoklamalarından aldığı olumlu geri dönümlere değinen İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Cumhurbaşkanı adayımızın ivmesi her geçen gün yükseliyor.
Kamuoyu yoklamalarında cumhur ittifakının düştüğünü, millet ittifakının yükseldiğini de görüyoruz. Benim 40-45 yıllık siyasi tecrübemde gördüklerim ile bu son zamanda yaşananları örtüştürdüğümüzde başarılı olacağımızı hissediyorum” diye konuştu.
HALKIN BÜYÜK İLGİSİ
19 Mayıs etkinliklerinde İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği program kapsamında İzmit’ten vapur vasıtasıyla Gölcük’e meşale gösterileri eşliğinde geçildiğini ve Gölcük’te yapılan yürüyüşte halkın evlerinden, araçlarından, dükkanlarından sevgi gösterilerinde bulunarak destek verdiğini ifade eden Sarıbay, “İl gençlik kollarımızın düzenlediği coşku dolu programa bende katıldım. CHP Gölcük İlçe Örgütü’müzün sahilde verdiği iftara da yağışlı havaya rağmen büyük ilgi vardı. Halktan gördüğümüz bu ilgi gösteriyor ki iktidardan herkes bıkmış, sıkılmış durumda. Umarım gittiklerini de en kısa zamanda göreceğiz” dedi.
TARTIŞMALAR SONLANDIRILMALI
Milletvekili aday listelerini değerlendiren Akar, “Birilerine göre yanlış olabilir, eksik olabilir, yeterli olmayabilir ancak bir başka liste çıkarsanız yine bir şeyler konuşulacaktır. Ancak bunları bir an evvel sonlandırıp işimize bakmamız gerekiyor. Bu seçim birilerinin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak yerine, ülkemizin geleceği, hukuk sistemimizle ilgili, cumhuriyetimiz, demokrasimiz için yapılan bir seçim. Bir an evvel parti etrafında ve tabanında yapılan tartışmaları sonlandırmalı, örgütlerimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarına herkes devam etmelidir” açıklamasında bulundu.
2011’DEN BU YANA DEVAM EDEN 11 KİŞİ
Mevcut vekillerin listenin ilk üç sıralamasında yer alarak yeniden aday gösterilmesine dair gelen eleştiri ve sorulara da cevap veren Akar, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde 81 ile bakın sadece Kırklareli ve Kocaeli mevcut vekilleri ile devam eden iki şehirdir. Yine bakıldığında, 2011 seçiminde seçilen yanlış hatırlamıyorsam 135 milletvekilinden sadece 11 milletvekili görevine devam ediyor bunlardan biri de benim. 2015 seçiminde seçilen sadece 60 kişi devam ediyor bunların içinde Kocaeli vekillerimizde var. Bunun altında Ankara ile ilişkilerimiz, bazı iletişimleri paylaşmak gibi sebepler yok” dedi.