AFAD’dan deprem haftası raporu!


AFAD İl Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftasında İlimizde yapılan etkinliklere dair sonuç raporunu açıkladı.


AFAD’dan deprem haftası raporu!

Kocaeli’de Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftasına yönelik olarak Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce organize edilen etkinliklerin sonuç raporu açıklandı. Raporda hafta dolayısıyla 14 okulda afet bilinci eğitimlerinin verildiği, 4 ayrı merkezde stant kurularak tanıtım faaliyeti ve broşür dağıtımı gerçekleştirildiği, 2 üniversitede çalıştaylar düzenlendiği ve deprem farkındalık afişlerinin şehir reklam panolarında sergilendiği ifade edildi.

SONUÇ RAPORUNU AÇIKLADI

Sonuç raporuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, geçmiş yıllarda yapılan etkinliklerden daha kapsamlı olarak hazırlanan bir programı bu yıl icra ettiklerini, etkinliklerin başarılı bir koordinasyonla tamamlandığını, hafta boyunca afetlere, özelde de deprem konusuna vatandaşlarımızın dikkatlerini çekmeye çalıştıklarını söyledi. Deprem haftasına bu yıl Kocaeli basınının gösterdiği ilgiden de memnun olduklarını vurguladı.

AFAD’dan deprem haftası raporu!

2 ÜNİVERSİTE PROGRAMI

Hafta boyunca 2 üniversite programı da dahil olmak üzere toplam 16 yerde 2 bin 304 öğrenciye afet bilinci eğitimi verilmiş oldu. Tahliye tatbikatlarına katılan öğrencilerle birlikte deprem haftasında afet farkındalığı kazandırılan öğrenci sayımızın 4 bini aştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Amacımız, afet farkındalığının toplumun tüm katmanlarına yaygınlaştırılmasıdır. Bunun için de her fırsatı değerlendirme gayretindeyiz. Afet bilinçlenmesinin bireysel ve kurumsal anlamda tüm kesimlere ulaşmasında önemli bir fırsat sunan Deprem Haftasını da bu anlamda iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum.”