Çelik’ten sert sözler!
Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, sert sözlerle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu eleştirdi. Çelik, Başkan Karaosmanoğlu’nun yatırım bilgilendirme programına atıfta bulunarak, “Sayın Karaosmanoğlu 15 yılın % 91’ini yatarak, %9’unu da Yuvacık Barajı’nın kenarında kahvaltı yaparak, yürüyerek geçirmiştir.”dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık olağan basın açıklamasında kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik basın açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Çelik, “Karaosmanoğlu hizmetten değil; hezimetlerinden bahsetsin. Malumunuz üzere Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Antikkapı restoranda şehrin ileri gelenlerini toplayarak bir program tertip etti. İbrahim Bey basına açık olarak gerçekleştirdiği toplantıda, bu şehre 15 yılda yaptığı hizmetleri birer birer sıraladı. Doğrusu hepimiz şaşırdık kaldık. Meğer sayın Başkan ne hizmetler yapmış da, haberimiz yokmuş! Mesela halka vaat ettiği projelerin % 91’ini gerçekleştirmiş, önümüzdeki süreçte de % 9’unu gerçekleştirecek ve verdiği sözlerin tamamını tutmuş olacakmış” dedi.
“EN MÜSRİF BELEDİYE BAŞKANI”
Çelik, Karaosmanoğlu’nun en müsrif belediye başkanı olduğunu belirterek, “İbrahim Bey’in kalkıp şu projeyi gerçekleştirdik, şu vizyonu geliştirdik demesi beyhudedir. Karaosmanoğlu yatırım gündemli toplantısında, bunca yıl nasıl yattığını anlatmıştır. Kendisi sadece şehrin başına ördüğü çoraplarla anılmayacak; aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en müsrif Belediye Başkanlarından biri olarak hafızalarda yerini alacaktır. Nitekim Büyükşehir Belediyesinin sadece reklam masrafları milyonları bulmakla kalmıyor; konserlere, gereksiz etkinliklere, halktan kopuk toplantılara da çok büyük meblağlar ödeniyor. Karaosmanoğlu Yuvacık Belediye Başkanı iken israfın haram olduğundan bahsedip, halkın parasının çarçur edilmemesi gerektiğini çok güzel ifade ediyordu. Şimdi bu anlayıştan o kadar uzaklaştılar ki; Kocaeli Büyükşehir Belediyesini, Türkiye’nin en borçlu belediyesi yaptılar. E israf dün de haramdı, bugün de haram. Bu arkadaşlarımız ille bir şeyleri güncelleyeceklerse, bu israf söylemlerini güncellesinler” diye konuştu.
“YÜZDE 91 YATTI”
Çelik basın açıklamasındaki sözlerini, “Biz bu toplantıda konuşulanları dikkate alarak “Dağ fare doğurdu.” desek fareye haksızlık etmiş oluruz. Sayın Karaosmanoğlu 15 yılın % 91’ini yatarak, %9’unu da Yuvacık Barajı’nın kenarında kahvaltı yaparak, yürüyerek geçirmiştir. Biz Saadet Partisi olarak yapılan bu toplantıyı “Karaosmanoğlu’nun veda toplantısı” olarak değerlendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu. “15 yıldır bu şehre ne kattınız?” diyen soran Çelik, “ Somut olarak yapacağım dediğiniz hiçbir şeyi bitiremediniz. Başkan’ın 1 tünel ve 3 üstgeçitten başka söyleyebilecek bir şeyi var mı? Bu şehri marka yapacak bir proje gösterebilir mi? Sizin yatırım dediğiniz şey de nedir? Seka’yı müze yapmak mıdır yatırım? Üstgeçitleri göstererek hava atmayın. 10 yıldır kitap fuarı yaptığınız yeri bile tamir ettirmekten acizsiniz. Siz 15 yıldır yeni bir İZAYDAŞ mı açtınız? Yeni bir İntertex mi yaptınız? İflas eden tüccarın havai fişek gösterisi yapması gibi on binlerce lira harcayarak, toplantılar yapıyorsunuz. Başarısızlığınızı kurdurduğunuz dev ekranlarda ispat ediyor ve diyorsunuz ki: “Ben hizmetlerimi anlatmak için değil; dördüncü dönem adaylığımı ilan etmek için buradayım” şeklinde konuştu