Öncelik Gebze Bölgesi!
Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’den YHT ile ilgili önemli adım.
TCDD Genel Müdür Vekili İsmail Hakkı Murtazaoğlu ile YHT seferlerine dair önemli bir görüşme gerçekleştiren Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İstanbul-Kocaeli arasında yapılacak YHT çalışmalarında önceliğin Gebze Bölgesine verilmesi ile ilgili müjde verdi.
AK Parti Kocaeli Milletvekili, İlyas Şeker, Kocaeli ilimizden geçen demiryolu ağı ile ilgili yapılan ve yapılacak olan projeleri görüşmek üzere T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısı ve Vekili İsmail Hakkı Murtazaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Şeker, İstanbul-Kocaeli arasında ki YHT çalışmalarında önceliğin Gebze Bölgesine verilmesi konusunda söz aldı. İlyas Şeker İzmit’in, Derince’nin, Dilovası’nın ve Gebze’nin kuzeyinden geçerek 3.köprüye, 3.havalimanına oradan da Halkalı’ya bağlanacak olan Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili önemli bir adımı attı.
SORUN ÇÖZEN VEKİL
Köseköy, Sabiha Gökçen Havaalanı, Yavuz Selim Köprüsü, 3.Havaalanı ve Halkalı YHT Projesi’nin iki kısımdan oluşacağını ifade eden Şeker, ‘’ Ülke ulaşım ağına artı değer katacak olan bu projenin birinci kısmını Köseköy – Çayırova arasında ki yaklaşık 70 km’lik hat oluşturmakta. İkinci kısmı ise Çayırova, Sabiha Gökçen Havaalanı, Yavuz Selim Köprüsü, 3.havaalanı ve Halkalı hattı oluşturmakta. Gebze – İstanbul arasında yaşanan trafik yoğunluğu sebebi ile projenin ikinci kısmına öncelik verilerek birinci kısmından önce yatırım programına alındı. Projenin ikinci kısmının çalışmaları bittikten sonra en kısa zamanda birinci kısmının ihale ve yapım süreci başlayacak.’’ ifadelerini kullandı.