Kocaeli’de Yılbaşı Hazırlıkları Tamamlandı

KOCAELİ’DE YILBAŞI ÖNCESİ GÜVENLİK VE AFET TEDBİRLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
YILBAŞI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Kocaeli’de yaklaşan yılbaşı öncesi vatandaşların huzur ve güvenliği için alınan önlemler gözden geçirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi başta olmak üzere emniyet ve jandarma birimlerinde yürütülen hazırlıklar tamamlanırken, afet ve acil duruma yönelik koordinasyon çalışmaları da masaya yatırıldı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile Kocaeli Afet Müdahale Planı kapsamında gerçekleştirilen hazırlıklar yıl sonu toplantısında değerlendirildi.
AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, 2024 yılına ilişkin verilerin ele alındığı yıl sonu toplantısını Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirdi. Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda; Donanma Komutanlığı, Garnizon ve Deniz Ana Üs Komutanlıkları, Kocaeli Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum temsilcileri yer aldı. Vali Aktaş, afetlere etkin müdahalenin hayati önemini vurgulayarak, koordinasyon içinde yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
AFET GRUPLARI VE PLANLAMA PRENSİPLERİ ANLATILDI
Toplantıda, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan tarafından afet ve acil durumlarda görev alacak gruplar ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Afet öncesi, sırası ve sonrasına yönelik planlama ilkeleri, koordinasyon birimlerinin rol ve sorumlulukları detaylı şekilde ele alındı. 2025 yılına ilişkin hazırlıkların görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
VALİ AKTAŞ’TAN YILBAŞI DENETİMLERİ
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yılbaşı öncesi güvenlik ve koordinasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret eden Vali Aktaş, merkezde yürütülen hazırlıklar ile personelin özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yeni yıl dileklerinde bulundu. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na giden Vali Aktaş, yürütülen asayiş ve trafik çalışmaları ile yılbaşı tedbirleri hakkında bilgi aldı. Emniyet ve jandarma personeline başarı belgeleri takdim eden Aktaş, katkılarından dolayı tüm ekiplere teşekkür etti.
KOCAELİ’DE YILBAŞI GÜVENLİĞİ ÜST SEVİYEDE
Kocaeli’de yılbaşı öncesi hem afet ve acil duruma müdahale hazırlıkları hem de vatandaşların huzurunun sağlanmasına yönelik önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi, emniyet ve jandarma birimlerinin yılbaşına hazır olduğu, alınan tedbirlerle vatandaşların güvenliğinin sağlanacağı belirtildi.