Kocaeli Bilim Merkezi’nden Çocuklara Kodlama Atölyesi! Nasıl Başvuru Yapılır?

Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘nin desteğiyle çocuklar için kodlama atölyeleri düzenliyor. Atölyeler, çocukların programlamanın temel prensiplerini öğrenmeleri ve yazılım dünyasına ilk adımlarını atmaları için tasarlanmış. İki etkinlik kapsamında, katılımcılar mBlock ile Arduino kodlamayı deneyimleyerek pratik yapma imkânı bulacak.
mBlock ile Arduino Kodlama
İlk etkinlik, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00-12:00 arasında gerçekleşecek. Bu atölyede, 9-10 yaş grubundaki çocuklar mBlock’un blok tabanlı yapısı sayesinde herhangi bir programlama dili bilmeden kod bloklarını yapboz gibi bir araya getirerek temel uygulamalar geliştirecek.
Kodlamaya Giriş
İkinci etkinlik ise, 5 Mayıs Pazar günü saat 10:00-12:00 arasında düzenlenecek. 7-8 yaş grubundaki katılımcılar, bu eğitimde programlamanın temel algoritma mantığını deneyimleyerek öğrenecek ve bu sayede yazılım dünyasına ilk adımlarını atacaklar.
Başvuru ve Detaylar
Atölyeler, www.kocaelibilimmerkezi.com üzerinden başvuru ile yapılabiliyor. Etkinlikler bir ay boyunca devam edecek, ancak atölyelerden yalnızca birine başvuru kabul ediliyor. Kocaeli Bilim Merkezi’nin çocuklara yönelik bu etkinlikleri, onların teknolojiye ve programlamaya olan ilgilerini artırmayı hedefliyor.
Kayıt için; www.kocaelibilimmerkezi.com web adresinden > Başvurular sekmesi > Bireysel Etkinlik Başvurusu adımlarını izleyebilirsiniz. Başvuru formunu doldurduktan sonra kaydınız tamamlanacaktır.