Anasayfa > Bilim ve Teknoloji  >  “Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği” Çalıştayına Doğru: Protokol İmzalandı

“Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği” Çalıştayına Doğru: Protokol İmzalandı



Kocaeli’de, “Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği: Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı önemli bir çalıştayın protokol imzaları atıldı. 10-11 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bu etkinlik, Yapay Zekâ’nın (YZ) tüm yönleriyle ele alınmasını ve toplumsal bilinç oluşturulmasını amaçlıyor.

Etkinliğin Detayları ve Katılımcılar

Çalıştay, Valiliğimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) ve Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenmektedir. İmza törenine Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Mustafa Ayhan, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mustafa Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Rıza Yorulmaz ve TEKDER Genel Başkanı Selim Kaya gibi değerli isimler katıldı.

Çalıştayda Ele Alınacak Konular

Çalıştayda Yapay Zeka’nın kavramsal ve felsefi boyutlarından, teknoloji, Ar-Ge ve mühendislik uygulamalarına; savunma ve ulusal güvenlikten, eğitim ve istihdam sorunlarına kadar birçok önemli başlık masaya yatırılacak. Ayrıca liderlik, yönetişim, kalite ve verimlilik ile etik, hukuki ve sosyolojik boyutlar da ele alınarak Yapay Zeka’nın toplumsal etkileri detaylı bir şekilde tartışılacak.

Bu çalıştay, akademisyenler ve sektör uzmanlarının katkılarıyla vatandaşların Yapay Zeka konusunda bilinçlenmesi ve bu alandaki gelişmelerin toplumun tüm kesimlerine doğru bir şekilde anlatılması için büyük bir fırsat sunuyor.


Sıradaki Habere Kaydır