Kroman Çelik’in Cüruf Depolama Tesisi ÇED Toplantısında CHP’den Yoğun Tepki: “Takipçisi Olacağız”

Gebze Tavşanlı’da yapılması planlanan ve Tavşanlı, Ballıkayalar ve Kirazpınar mahallelerini etkileyecek olan Kroman Çelik Fabrikasının Cüruf Depolama Tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya bölge halkı ve birçok siyasi isim katıldı.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, CHP Meclis üyeleri ve diğer CHP üyeleri, toplantıya tam kadro katılarak tesisin bölgeye vereceği olumsuz etkileri halka anlattılar. ÇED toplantısının görüntülerini CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler sosyal medya hesaplarından paylaştı. İşte o görüntüler ve paylaşımlar:
Sosyal Medya Paylaşımları
CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler: Tavşanlı’ya yapılmak istenen ve Tavşanlı, Ballıkayalar ve Kirazpınar (köy) mahallelerimizi olumsuz etkileyecek Kroman Çelik Fabrikasının Cüruf Depolama Tesisi ÇED Toplantısındayız. Bu proje bölgemizin doğasına, geri dönülmez zararlar verecek. Bu tesisi istemiyoruz, VAZGEÇİN!
Çiler, “Burada 1. Derece Doğal Sit Alanı olan, kentin yaşam alanı Ballıkayalar Kanyonu var. Bu proje oldu bittiye getirilemez. Burada bilgilendirme yapılmadı, Firma yetkilileri dersini çalışmamış. 3 dakikalık sunum olmaz. Biz bu ÇED toplantısının yapılmadığını kabul ediyoruz. Eğer kentimize faydalı bir projeyse zaten destekleriz ama bunun kentimize faydası yoksa karşınızda beton gibi duracağız” dedi.
CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan: Gebze Tavşanlı köyünde Kroman Çelik fabrikasının cüruf depolama tesisi ÇED toplantısına katılarak Darıca’da mevcut fabrikanın çevreye, insan sağlığına ve vatandaşın yaşam alanına verdiği zararları dile getirdik. Tavşanlı köyü sakinleri Darıca’da yaşanan olumsuz şartları yaşamasın diye mücadelelerinde destek olacağız ve halkın yaşam alanlarının korunması konusunda her zaman halkın yanında olacağız.
CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı: 📍 Gebze – Tavşanlı
❗ÇED Toplantısı
Gebze ilçemizin Tavşanlı mahallesi sınırlarında ormanlık alan içerisinde yapılması planlanan Cüruf Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi ile ilgili düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısına Milletvekilimiz Nail Çiler, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze İlçe Başkanımız Gökhan Orhan, Darıca İlçe Başkanımız Hüseyin Cihan Özaltan, meclis üyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, muhtarlarımız ve bölge halkı ile birlikte katıldık.
Yemyeşil bir doğanın içerisinde, derelerin aktığı, hayvanların otladığı, tarım arazilerinin bulunduğu bir coğrafyaya böylesine bir depolama tesisinin yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz.
ÇED sürecinin her aşamasının gerek Kocaeli’de gerek Ankara’da takipçisi olacağız ve insan sağlığını ikinci plana atıp rant kapısını önceleyen bu projenin iptali için halkımız ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.