GTÜ’den dev iş birliği!
Türkiye ve İran arasında bilimsel ve teknolojik iş birliğini artırmak için İran’dan bakanlık düzeyinde bir heyet geçen yıl Gebze Teknik Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirip karşılıklı proje yapmak için görüşmeler başlatılmıştı.
Bu kapsamda Türkiye-İran işbirliği çalışmalarının yükseköğretim ayağında koordinatörü olan iki üniversite arasındaki eğitim ve araştırma ortaklığını geliştirmek üzere Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Tebriz Üniversitesine özel bir ziyaret düzenlendi.
ORTAK ALANLAR TESPİT EDİLDİ
Ziyarete Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün’e Mevlana Değişim Programı ve projelerden sorumlu GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Aslan ile GTÜ Özel Kalem Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Mevlüdiye Güzel eşlik etti. Ziyarete Tebriz Üniversitesiyle işbirliği örneklerinin hayata geçirilebilmesi, bu kapsamda Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalanması, ortak yükseklisans/doktora program önerilerinin değerlendirilmesi, işbirliği yapılabilecek ortak alanların tespitinin yapılması ve Tebriz Üniversitesinin eğitim ve araştırma altyapısının incelenmesi gerçekleştirildi.
PROTOKOL İMZALANDI
Ziyarette ayrıca hâlihazırda Memorandum of Understanding (İyiniyet anlaşması) imzalanmış olup, öğretim üyelerinin birlikte çalışmalara başladığı Sharif University of Technology Üniversitesiyle ilişkileri güçlendirmek üzere Mevlana Değişim Protokolünün imzalanması ve ortak derece programı geliştirmek üzere birlikte değerlendirmeler yapılması sağlandı. Ziyaret sonunda her iki üniversite ile Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı, çeşitli araştırma merkezleri incelenerek işbirliği olanakları değerlendirildi.