Dersimiz ‘Kebap’

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü, Kebap dersini müfredatına aldı.

Dersimiz ‘Kebap’
25 Kasım 2018 Pazar 13:29

Türkiye’nin yedi bölgesindeki yöresel kebapları uygulamalı olarak öğreten dersi, Türkiye’nin köklü işletmelerinden Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan veriyor. Türk mutfağında önemli bir yere sahip kebaplar, İstanbul Okan Gastronomi Bölümü’nde ders olarak okutulmaya başlandı.

YABANCI MUTFAKLARA ALTERNATİF

Kebap dersinin içeriği Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök ve Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan’ın uzun süren araştırma ve çalışmalarıyla hazırlandı. Müfredata eklenen ders hakkında konuşan İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Dr. İlkay Gök,  günümüzde kebap pişirmeyi bilen aşçı sayısının giderek azaldığının altını çizerek. “Bu önemli mutfak kültürümüz ikinci sınıf yemek muamelesi gördüğü için şefler genellikle yabancı mutfakların et pişirime tekniklerine odaklandı. Kebap pişirmeyi bilmeyen fakat steak ustası olan yerli aşçılarımızın yanında Türk mutfağının kebaplarını bilen Okan Gastronomi öğrencileri fark yaratmaya hazırlanıyor”.

UYGULAMALI EĞİTİM FARKI

Kebap dersinde öğrenciler Tahir Tekin Öztan’dan Türkiye’nin yedi bölgesindeki yöresel kebapları uygulamalı olarak öğreniyor. Ayrıca yenidünya kebabı ve keme kebabı gibi meyve ve sebzelerin kullanıldığı kebap çeşitleri de müfredata dahil edildi. Gastronomi öğrencileri kebap kültürünün fine dining restoranlarda yaygınlaşmasına da katkı sağlayacak. Öğrenciler uygulamaya Sahan restoranlarında devam edecek. Böylece sektör tecrübesi de kazanacaklar.

MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZE KATKI SUNACAK

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök,  Türk mutfağını müfredata 2014 yılında eklediklerini hatırlatırken yeni başlayan kebap dersinin öğrencilere lahmacun ve pide hazırlama tecrübesi katacağını da ekliyor. “Öğrencilerimizin dünya mutfağı derslerinde İtalyan pizzasını öğrenmekle yetinmelerini istemiyoruz. Pizza yapmayı  biliyorsa, lahmacun ve pide yapmayı da öğrenmeli. Kebap dersinde mutfak kültürümüzün önemli değerlerinden lahmacun ve pideyi de pişirecekler.”

İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tahir Tekin Öztan ise derste etin anatomisinden, kebap pişirme tekniklerine kebabın hazırlanış detaylarını öğrencilerle paylaşacağını belirtiyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.