Hotomobil ‘Catchy’yi Gebze’de üretecek!
Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) Alkovenli Motokaravan,
Camper Karavan, Pick-Up Karavan, Çekme Karavan, SCA Pop-up Camper ve Urban Budger ürünler üreten Hotomobil, 9-12 Kasım tarihleri arasında İtalya’da gerçekleşen ‘Uluslararası İki Tekerlekli Araçlar Fuarı’nda (EICMA) yüzde 100 yerli ilk station vagon mikro mobilite ürünü Catchy’i vitrine çıkardı.

Combo Purpose Electric Vehicle (CPEV) sınıfında yer alan model, istendiğinde sürücü ve yolcu için 2 kişilik bir araç olarak kullanılabilirken, istendiğinde ise station vagona dönüşerek önemli bir kargo aracı gibi taşıma kapasitesi sunmakta. 45 km hıza ulaşan Quadricycle sınıfındaki Catchy, 110 ila 130 km menzile sahip. L6 ve L7 kategorilerinde kullanım için uygun olan aracın, 4×2 RWD (arkadan çekiş) ve 4×4 Dört Tekerlekten Çekiş (AWD) seçenekleri bulunmakta. En önemli özelliği çok yönlü gövde yapısı olan Catchy, CPEV (Combo Purpose Electric Vehicle) sınıfının da yaratıcısı olarak gösteriliyor.
CATCHY’LER GEBZE’DE ÜRETİLECEK
Uzun AR-GE çalışmaları sonucunda %100 Türk mühendisliği ve tasarımı ile üretilen Catchy, konforlu, güvenli ve doğa dostu bir seyahat imkanı sunmakta. Catchy, sadece ergonomik, şık ve çarpıcı tasarımıyla değil çok amaçlı kullanımıyla da boyundan büyük işler başarmaya hazır. Catchy, hem elektrikli bir bisiklet hem de çok fonksiyonlu bir station vagon olarak fuarın gözdesi oldu. Catchy, Hotomobil’in Gebze’ Organize Sanayi Bölgesi’nde ki fabrikasında üretilecek. Haziran 2024’te satışa sunulması beklenen bu mikro aracın fiyatı ise 8-9 bin Euro seviyesinde olacağı belirtilmekte. Hotomobil’in Gebze Fabrikasında ilk etapta yılda 2 bin adet üretileceği, ama daha sonra bu sayının artacağı da belirtiliyor.