Kadınlar ‘Tarihi değiştirmek’ için hazır!
2015 yılında KADEM, TÜBİTAK MARTEK iş birliğinde başlayan , 2020 yılında Bilişim Vadisi ve TOBB ETÜ’nün de eklendiği İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında bu dönem 6.’sı düzenlenen ‘Bir Fikrim Var’ kadın girişimcilik kampı başvuruları başladı.
Girişimci kadınların yeteneklerinin artırılması ve teknoloji-yenilik odaklı iş fikirlerinin nitelikli istihdama dönüştürebilmesini hedefleyen kamp programına ‘Bir Fikrim Var’ diyen tüm kadın girişimciler davet edilmekte. 6.İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı için son başvuru tarihi 30 Eylül Perşembe olarak açıklandı. Programa katılmak isteyen kadın girişimci araylarını projelerini bu tarihe kadar www.inovasyondakadin.org adresindeki başvuru formunu doldurup başvuru yapabilecek. 2021 6. Girişimcilik Kampı bu yıl 11 – 17 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
30 KADIN GİRİŞİMCİ 7 GÜN EĞİTİM ALACAK
İlk başvuru sürecinin sonunda hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucu kampa katılmaya hak kazanacak 30 girişimci kadın, 7 gün süreyle eğitime tabi tutulacak. Kadın girişimcilere Girişimcilik ve Start Up Ekosistemi, Start Up Analizi ve Teknolojik Olgunluk, Girişimcilikte Liderlik, İş Fikirleri Swot Analizi, İş Hukuku ve Mentörlük gibi pek çok başlık altında eğitimler verilecek.
5 BAŞARILI PROJE SAHİBİNE 50 BİN TL ÖDÜL
Eğitim kampı sonunda hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucu finale kalan 5 başarılı proje sahibine (bir yıl içerisinde ulusal ve uluslararası destek programlarından destek alması durumunda) 50 bin TL para ödülü verilecek. Yurdun dört bir yanındaki kadın girişimcilerimizi, Türkiye’de çok örneği olmayan bu sıra dışı projeye katılmaya davet ediyoruz. İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampına bu güne kadar (5 proje dönemi boyunca) projeye başvuran girişimci kadın sayısı 1586 olarak kaydedildi. Bu girişimci adayları arasından 144’ü kadın girişimcilik eğitimi alıp, projelerini sunup KADEM’den destek almaya hak kazanarak , iş fikirlerini hayata geçirip, ulusal ve uluslararası başarılara imza attılar.


